19. октобар 2021. Чланови Посланичке групе пријатељства са Ираном

19. октобар 2021. Чланови Посланичке групе пријатељства са Ираном

Уторак, 19. октобар 2021.

Састанак чланова посланичких група пријатељства парламената Србије и Ирана

Председница ПГП са Ираном Јасмина Каранац, председавала је састанку чланова посланичких група пријатељства парламената Србије и Ирана, који је одржан 19. октобра 2021. године у онлајн формату.


Састанку су, поред чланова ПГП парламената Србије и Ирана, присуствовали и њихове екселенције уважени амбасадори Републике Србије у Техерану Драган Тодоровић и ИР Иран у Београду Рашид Хасанпур, који су поздравили конструктиван став у сарадњи два парламента и даљем зближавању две земље.

Председница ПГП са Ираном Јасмина Каранац је на почетку упутила захвалност колегама из иранског парламента на принципијелном ставу Ирана по питању непризнавања једнострано проглашене независности „Косова". „Наша земља је захвална Ирану што подржава територијални интегритет и суверенитет Србије као и напоре да преговорима мирним и диполоматским путем тражи решење за питање Косова и Метохије“, истакла је Каранац.

Народни посланици су разговарали о јачању парламентарне сарадње, могућностима за побољшање економске сарадње где и на владином нивоу постоји добра комуникација, досадашњој и будућој међусобној подршци у међународним организацијама као и изазовима са којима се суочавају две земље у условима пандемије корона вируса.

„Главно оружје у борби против пандемије ковид 19 свакако јесу вакцине и Србија их је међу првима у свету обезбедила у довољним количинама.“, казала је Каранац. Учесници су се сагласили да здравствена криза траје већ предуго и да је задатак влада да се побрине за здравље грађана, али да, са друге стране, ни економија не може да стане.

Посланици су на крају изразили наду да ће се ситуација са пандемијом побољшати, што би дало прилику обема земљама да додатно интезивирају сарадњу у свим областима.

Састанку су присуствовали и народни посланици Јасмина Обрадовић, Данијела Вељовић, Сања Јефић Бранковић, Лука Кебара и Зоран Томић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 10. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја