30. јануар 2020. Потписивање Споразума о сарадњи Посланичке групе Српска напредна странка и Клуба посланика Уједињена Српска из Републике Српске

30. јануар 2020. Потписивање Споразума о сарадњи Посланичке групе Српска напредна странка и Клуба посланика Уједињена Српска из Републике Српске

Четвртак, 30. јануар 2020.

Потписан Споразум о сарадњи Посланичке групе Српска напредна странка и Клуба посланика Уједињена Српска из Републике Српске

Председник Посланичке групе СНС др Александар Мартиновић састао се у Дому Народне скупштине са делегацијом Клуба посланика Уједињена Српска. Након састанка председници две посланичке групе потписали су Споразум о сарадњи.


Мартиновић је указао да се о потписивању овог споразума интензивно говорило у претходном периоду, напоменувши да је оно уследило само дан након посете председника Србије Александра Вучића Републици Српској.

Шеф посланичке групе СНС изразио је задовољство што је у прилици да угости делегацију Клуба посланика Уједињена Српска и истакао да се у протеклом периоду много радило на јачању веза Срба у региону.

„Србија је сада једна од економски најјачих земаља у овом делу Европе и по први пут је у могућности да финансијски помогне српском становништву у Републици Српској“, нагласио је Мартиновић, подсетивши да је Влада Србије у протекле две године бесповратно инвестирала у различите пројекте.

Шеф Клуба посланика Уједињена Српска Костадин Васић објаснио је да је њихова политичка партија млада, али да је за кратко време успела да постане парламентарна странка и узме учешће и на локалу.

Према његовим речима, првенствено је важна сарадња са Републиком Србијом и Српском напредном странком, а затим и са другим политичким партијама у региону.

„Велико нам је задовољство што овај споразум потписујемо управо са СНС-ом, која је наш политички узор и пример како се мудром политиком постижу добри резултати“, подвукао је Васић.

Састанку су присуствовали и народни посланици Верољуб Арсић, др Владимир Орлић, проф. др Марко Атлагић, Александар Марковић, Маријан Ристичевић и Соња Влаховић.

Народни посланици су указали да ће неке од заједничких тема у будућности бити очување језика и културе, демографска обнова и повећање наталитета, као и обезбеђивање бољих услова за младе.


Видео (1)

Четвртак, 30. јануар 2020. | потписивање Споразума о сарадњи Посланичке групе Српска напредна странка из Републике Србије и Клуба посланика Уједињена Српска из Републике Српске 30.01.2020.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2