председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић и премијер Краљевине Есватини Амброз Дламини

председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић и премијер Краљевине Есватини Амброз Дламини

Четвртак, 17. децембар 2020.

Телеграм саучешћа председника Скупштине Ивице Дачића поводом смрти Амброза Дламинија, премијера Краљевине Есватини

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти Амброза Дламинија, премијера Краљевине Есватини.


“Са великим жаљењем сам примио вест о смрти Његове Екселенције Амброза Дламинија, премијера Краљевине Есватини. У име Народне скупштине Републике Србије и у своје име молим Вас да примите изразе мог најискренијег саучешћа поводом изненадне смрти Вашег колеге и сународника, а мог драгог пријатеља.

Имао сам велику част да током посете Краљевини Есватини упознам Амброза Дламинија и разговарам са њим о суштински важним питањима за наше две земље, између осталог о развоју сарадње, о очувању територијалног интегритета и суверенитета, једном од кључних питања за мале земље попут наших, као и о могућем повлачењу признања једнострано проглашене независности такозване „Републике Косово“.

На жалост, пандемија изазвана вирусом Ковид-19 однела је ове године много живота и многе породице широм света претрпеле су трагичне последице због ове невидљиве немани. Молим Вас да моје саучешће и изразе солидарности због овог ненадокнадивог губитка пренесете Влади Есватинија, Сенату, члановима породице А. Дламинија, као и пријатељском народу Краљевине Есватини.

Примите и овом приликом изразе мог дубоког поштовања.”Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3