Четвртак, 17. јануар 2008.

Састанак делегација Народне скупштине Србије и Парламентарне скупштине Босне и Херецговине

Делегација Народне скупштине Србије састала се данас у Дому Народне скупштине са делегацијом Заједничке комисије за људска права, права детета, младе, имиграцију, избеглице, азил и етику Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, која борави у Србији од 16. до 18. јануара.Делегација Народне скупштине Србије састала се данас у Дому Народне скупштине са делегацијом Заједничке комисије за људска права, права детета, младе, имиграцију, избеглице, азил и етику Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, која борави у Србији од 16. до 18. јануара.

Делегацију Народне скупштине предводила је председница Одбора за међунационалне односе Ана Томанова –Маканова, а у њеном саставу били су председница Одбора за здравље и породицу Снежана Стојановић-Плавшић, члан Одбора за иностране послове Бојана Алексић и заменик председника Одбора за омладину и спорт Миљан Ранђеловић. Делегацију ПС Босне и Херцеговине сачињавали су председавајући Заједничке комисије за људска права, права детета, младе, имиграцију, избеглице, азил и етику Садик Ахметовић и чланови Иво Миро Јовић и Денис Бећировић.

Чланови делегација разменили су искуства о раду два парламента, са посебним освртом на могућност унапређења како међупарламентарне сарадње, тако и укупних односа две суседне земље. Истакнуто је да је прикључење Европској унији заједнички циљ и Србије и Босне и Херцеговине и да стога сарадња две земље нема алтернативу, већ да мора да се интензивира на свим нивоима.

У разговору је наглашено да је парламентарна сарадња посебно значајна за јачање укупних односа две земље и да она у наредном периоду мора да се оснажи кроз деловање група за пријатељство и чешће контакте међу парламентарним делегацијама, између осталог и кроз заједнички наступ делегација два парламента у међународним организацијама.

Овом приликом, договорено је организовање округлог стола о стању и могућностима за унапређење људских права и права мањина, положаја деце и младих, уз учешће представника парламената, влада и цивилног сектора две земље.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1