Уторак, 13. новембар 2007.

Разговор делегације Одбора за иностране послове и Парламентарне групе Српско-Индонежанског пријатељства

Делегација Одбора за иностране послове Народне скупштине, коју је предводио председник Одбора др Драгољуб Мићуновић разговарала је данас у Дому Народне скупштине са делегацијом Парламентарне групе српско-индонежанског пријатељства Представничког дома Републике Индонезије.Делегација Одбора за иностране послове Народне скупштине, коју је предводио председник Одбора др Драгољуб Мићуновић разговарала је данас у Дому Народне скупштине са делегацијом Парламентарне групе српско-индонежанског пријатељства Представничког дома Републике Индонезије.

Заједнички је оцењено да сарадња Индонезије и Србије представља континуитет давно успостављене сарадње и пријатељских односа два народа и да постоје услови да се она интензивира у наредном периоду.

Координартор Групе пријатељства Видада Бујовирјоно (Widada Bujowiryono) упознао је чланове Одбора са ставовима Индонезије о Косову у којима јасно стоји да подржавају територијални интегритет Србије, да се залажу за решавање косовског проблема мирним путем и уз доследну примену међународног права.

Председник Одбора је рекао да је за Србију значајна подршка Индонезије која је, као чланица Савета безбедности УН, заузела принципијелан став и изразио наду да ће две земље заједно истрајати у одбрани међународног права и развијати будуће односе на најбољи начин. Мићуновић је подсетио да је наша држава међу првима пружила помоћ Индонезији за време цунамија и да то говори о чврстим пријатељским везама две земље.

У разговору је истакнуто да групе пријатељства у оба парламента могу бити иницијатори даљег унапређења укупне сарадње и да парламентарна дипломатија може значајно допринети интензивирању сарадње у многим областима.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
субота, 23. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја