24. март 2022. Учесници састанка

24. март 2022. Учесници састанка

Четвртак, 24. март 2022.

Састанак председника и чланова Надзорног одбора за изборну кампању и Привременог надзорног тела за праћење медија

Десет дана уочи избора за председника Републике и народне посланике Народне скупштине, одржан је састанак Надзорног одбора за изборну кампању и Привременог надзорног тела за праћење медија.


Председник Надзорног одбора за изборну кампању Светислав Гонцић истакао је важност размене знања и искустава, кроз коју се у значајној мери може унапредити даљи рад. Он је информисао председника и чланове Надзорног тела за праћење избора са досадашњим активностима Надзорног Одбора, његовом структуром и начином рада.

Председник Привременог надзорног тела за праћење медија Раде Вељановски истакао је да није једино питање како ће протећи предстојећи избори, већ шта ће од запажања, искустава и сугестија поменутих тела остати за будуће изборе. Нагласио је да је Привремено надзорно тело као такво први пут постоји и изразио задовољство што је са њихове стране урађено све што је договорено Споразумом о унапређењу изборних услова, а у циљу побољшања медијских услова. Нагласак је стављен на уравнотеженост у пружању медијских услуга, посебно обраћање пажње на евентуалну злоупотребу „функционерске кампање“ и омогућавања да сваки учесник изборног процеса добије могућност да представи свој програм.

Током састанка саговорници су се сложили да је неопходан фокус на период до избора, али и на постизборни период, те најавили да ће након избора, оба тела поднети извештаје у којима ће навести запажања, али и поставити питања надлежности и статуса тела чији су чланови.

Седници су присуствовали следећи чланови Надзорног одбора за изборну кампању: Борис Бајић, Самра Фетаховић, проф. др Бранко М. Ракић, проф. др Миодраг Савовић, Јелена Миленковић Орлић и Александар Стаматовића из Привременог надзорног тела за праћење медија Здравко Веселинов, Милан Тодоровић и Рајка Галин Ћертић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2