11. децембар 2014.  Председница Народне скупштине Маја Гојковић у посети Азербејџанској Републици

11. децембар 2014. Председница Народне скупштине Маја Гојковић у посети Азербејџанској Републици

Четвртак, 11. децембар 2014.

Гојковић разговарала са председником Азербејџана: Односи добри, Азербејџану привлачне перспективе улагања у Србију

Председница Народне скупштине Маја Гојковић, која се налази у званичној посети Азербејџану, састала се са председником те земље Илхамом Алијевим, а на састанку су истакли да су односи две земље добри и пријатељски.


Гојковић и Алијев заложили су се за јачање економске сарадње и сложили да има потенцијала за развој, посебно у области енергетике, инфраструктуре, пољопривреде и војно техничке сарадње.

Гојковић је нагласила да су врата за инвестиције из Азербејџана у Србији широм отворена и да је Србија заинтересована да Азербејџан буде још више присутан у развоју српске економије.

Гојковић је навела да је Скупштина Србије донела многе законе којима се кренуло у реформе и како би се побољшали услови за инвестирање.

Алијев је рекао да се односи Србије и Азербејџана брзо развијају и да су за кратко време достигли значајан ниво и нагласио да су перспективе инвестирања у економију Србије интересантне за Азербејџан.

Председник Азербејџана је истакао да постоји добра перспектива развоја трговинских односа, а добре могућности постоје и у војно-техничкој сарадњи и енергетици, где се Азербејџан, како је рекао, доживљава као значајан партнер.

Гојковић је захвалила Азербејџану на подршци територијалном интегритету Србије и навела да и Србија принципијелно подржава суверенитет Азербејџана, и да се залаже за дијалог и мирно решавање отворених питања, а Алијев је поновио да и Азербејџан подржава територијални интегритет и суверенитет Србије.

Гојковић се срела и са председником Народне скупштине Азербејџана Октајем Асадовим, и том приликом су договорили конкретне кораке за даље унапређење парламентарне сарадње, што је и циљ њене посете, прве на нивоу председника парламената између две земље.

Председница Народне скупштине Републике Србије Гојковић је разговарала и са председником Владе Азербејџана Артуром Расизадеом, а на састанку је још једном истакнуто да су односи Србије и Азербејџана добри и пријатељски.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2