Четвртак, 21. јун 2007.

Састанак Председника Народне скупштине са представницима Европске агенције за реконструкцију

Председник Народне скупштине Републике Србије Оливер Дулић састао се данас са представницима EAP-a (Европске агенције за реконструкцију), које је предводио директор Агенције Дениел Џулиарис.Председник Народне скупштине Републике Србије Оливер Дулић састао се данас са представницима EAP-a (Европске агенције за реконструкцију), које је предводио директор Агенције Дениел Џулиарис. У разговору о наставку реализације пројекта и започетих активности учествовао је и председник Одбора за европске интеграције, народни посланик Милош Јевтић.

Председник Дулић упознао је саговорнике са приоритетима у раду Народне скупштине и потреби да се даље јачају административни капацитети Парламента, посебно кад је реч о стручној помоћи у раду скупштинских одбора. Оценио је да је то важан предуслов за ефикаснији рад, убрзање процедуре доношења закона и бржу хармонизацију нашег законодавства. Подршка и помоћ ове Агенције може значајно допринети подизању укупног нивоа парламентаризма у нашој земљи, рекао је Дулић и зато је добро да се продужи реализација пројекта.

Председник Одбора за европске интеграције Милош Јевтић осврнуо се на досадашњу сарадњу Скупштине и Европске агенције за реконструкцију. Подржао је програм подршке за унапређење рада Народне скупштине и посебно издвојио два сегмента у у оквиру пројекта која се односе на финансијску подршку групи за хармонизацију прописа која постоји у оквиру Одбора за европске интеграције и стажистима у Народној скупштини.

Директор Агенције Џулиарис интересовао се за профил запослених у Народној скупштини и подржао идеју да се пружи подршка запосленима који ће радити на усклађивању закона са прописима Европске уније и стандардима Савета Европе, јер ће то бити веома значајна активност Скупштине у наредном периоду.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1