24. март 2023. Председник Народне скупштине са послаником Европског парламента

24. март 2023. Председник Народне скупштине са послаником Европског парламента

Петак, 24. март 2023.

Састанак председника Народне скупштине Републике Србије са послаником Европског парламента

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић састао се данас са послаником Европског парламента Жан-Лином Мари Франсоа Лакапелом.


Др Орлић је изразио задовољство због сусрета са истинским пријатељем српског народа, чему сведочи и чињеница да се његова посета Београду реализује управо на дан обележавања годишњице злочиначке агресије на нашу земљу. Председник Народне скупштине је искористио прилику да посланику ЕП захвали на разумевању које показује за ставове Србије, као и на исказаном пијетету према невино страдалим жртвама бомбардовања 1999. године. „Ми смо добро научили лекцију: универзалне правде и права на овом свету нема, или барем не за све, у оваквом свету - владају интереси. Зато и ми данас водимо искључиво суверену, самосталну политику, засновану на заштити наших виталних државних и националних интереса. Ми доследно поштујемо принципе међународног права, чак и када нам се чини да смо у томе једини, гласно говоримо о својим жртвама и својим херојима. Србија је данас држава са интегритетом која поштује себе и своје. Тзв. „Косово“ нећемо признати никада, нити пристати на његово чланство у УН, као што нећемо дозволити ни изолацију наше земље и понављање страдања из 90-их. Сачуваћемо мир, као и могућности да наставимо да даље развијамо и јачамо нашу земљу. За то се боримо у дијалогу који води председник Републике Александар Вучић, и то чини са вештином коју отворено поздрављају и светски медији“, поручио је др Орлић.

Посланик Лакапел је др Орлићу исказао подршку по питању поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије, осудивши кршење међународног права у случају наше земље, и пренео очекивање да ће Република Србија успети да сачува своје позиције и интересе у сложеним околностима. Такође, истакао је и подршку нашој земљи на њеном европском путу, а посебно подршку у дипломатским напорима које предузима у оквиру дијалога који се води између Београда и Приштине.



Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
недеља, 4. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја