30. јун 2022. Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић

30. јун 2022. Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић

Четвртак, 30. јун 2022.

Обраћање председника Народне скупштине Ивице Дачића на затварању Купа Математичке гимназије

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић обратио се на затварању Купа Математичке гимназије.


Обраћање председника преносимо у целости:

Драги такмичари,
Поштовани професори,

Велико ми је задовољство да вам пожелим добродошлицу у Народну скупштину и да вам кажем да ми је велика част да се упознам са најбољим младим математичарима из чак осам европских земаља. Морам одмах да вам признам да у школским данима нисам био од оних који су бриљирали из математике, шта да радим, имао сам више интересовања за друштвене науке. Али још од тада и дан данас имам огромно поштовање према добрим математичарима, физичарима и информатичарима, зато што се они баве фундаменталним знањем и наукама, на којима почива све чиме се бавимо, па чак и закони које доносимо овде у парламенту.

Нарочито желим да поздравим госте Србије и Београда, вас који сте дошли на Куп наше Математичке гимназије из других земаља – желим да вам ово такмичење остане у лепом сећању, без обзира да ли сте освојили неку награду или нисте. Ваш домаћин – Математичка гимназија из Београда је понос наше земље и ако сте први пут у Србији, нисте могли да добијете домаћина који има већи углед и поштовање.

Ми који се бавимо јавним послом и водимо рачуна о нашим талентима и њиховим наставницима и менторима, добро знамо да морамо да их подржимо највише што можемо и да стојимо иза њих у свему што раде. Математичка гимназија је за Србију већ деценијама велики расадник талената, младих научника и истраживача и добро знамо да свако ко је успешно прошао кроз њу, биће без сумње међу најбољима у каснијем усавршавању и на послу којим ће се бавити.

Својим знањем и вредним радом ви сте заслужили нашу максималну подршку, јер од вашег успеха у школовању и у оваквим међународним такмичењима, зависи колико ћемо убудуће имати добрих стручњака, инжењера и научника. И то баш у областима које данас одређују пут којим се свако наше друштво развија.

Ви сте данас најбоље што имају све наше земље, када је реч о математичким наукама и треба да тога будете свесни. Немојте само да вас то сазнање уљуљка и да престанете вредно да радите, јер ћете моћи да останете најбољи и да још више напредујете једино ако наставите да радите овако као и до сада, заједно са вашим посвећеним наставницима.

Надам се да су вам Математичка гимназија, Београд и Србија били добри домаћини и да ћете одавде да понесете само лепе успомене. Надам се и да ћете поново да дођете, не само на математичко такмичење, него и сутра када будете врхунски научници или инжењери да наставимо да радимо на заједничким пословима и пројектима. Наша врата су вам увек отворена и увек можете да рачунате на подршку нас старијих.

Хвала вам и честитам вам на резултатима које сте остварили на Купу Математичке гимназије!


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2