3. март 2022. Председник Народне скупштине на конференцији поводом почетка 19. Београдског фестивала игре

3. март 2022. Председник Народне скупштине на конференцији поводом почетка 19. Београдског фестивала игре

Четвртак, 3. март 2022.

Обраћање председника Народне скупштине на Конференцији поводом почетка 19. Београдског фестивала игре

Председник Народне скупштине Ивице Дачића обратио се на конференцији поводом почетка 19. Београдског фестивала игре. Обраћање председника преносимо у целини:


„Поштована госпођо Гојковић,

Ваше екселенције,

Поштована госпођо Јунг,

Драги пријатељи,

Велика ми је част да по други пут на овој дужности угостим Београдски фестивал игре као домаћин у Народној скупштини и морам да признам да је то лепши део овог посла. Желим вам добродошлицу у Народну скупштину где ћемо још једном објавити почетак Београдског фестивала игре, који ове године доживљава своје 19. издање.

Поново ћемо у Србији окупити велики број уметничких компанија и играча из 12 земаља са низом нових кореографских поставки, а као и ранијих година Фестивал ће бити обогаћен ревијом филмова, изложбама и радионицама. Београдски фестивал уметничке игре постао је неодвојиви део не само наше културне сцене, већ и европског и светског уметничког простора, то је догађај од којег се очекује да постави нове трендове и представи нове продукције и ауторе.

Желим да и ово данашње представљање макар мало покаже да иза Београдског фестивала игре стоји велика подршка како комплетне културне и уметничке јавности Србије, тако и наших институција – од парламента, Министарства културе и до градских власти Београда и Новог Сада. Фестивал игре је то заслужио јер је свих протеклих година, захваљујући визији и упорности људи који га воде с правом стекао углед једне од најцењенијих културних манифестација у овом делу Европе.

Поносни смо на Београдски фестивал игре и сваке године са великом радошћу дочекујемо наше госте из целог света, јер знамо да ће баш на овом фестивалу показати највише од своје креативности и уметничког дара, зато што и они добро знају да су очи светске публике упрте у Београд и његов фестивал. Ово доба године је време за наше ново дружење, нажалост и даље под ограничењима због пандемије, али са ништа мање узбуђења и уметничке енергије него било када раније.

Гостима и учесницима Београдског фестивала игре желим топлу добродошлицу у Србију, осећајте се као код своје куће и као на својој позорници. Свима који су организовали и који су подржали Београдски фестивал игре хоћу да честитам на великом труду који је довео до тога да можемо да најавимо почетак 19. године уметничке игре у нашим градовима и у нашој земљи.

Хвала вам!“


Фото галерија


Видео (1)

Четвртак, 3. март 2022. | обраћање председника Народне скупштине на конференцији за новинаре у оквиру 19. Београдског фестивала игре 03.03.2022.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2