Субота, 1. јануар 2022.

Обраћање председника Народне скупштине Ивице Дачића на додели пакетића деци из хранитељских породица

Председник Народне скупштине Ивица Дачић данас је у Народној скупштини поделио новогодишње пакетиће деци из хранитељских породица.


Обраћање председника Народне скупштине достављамо вам у целости:

„Драга децо,

Добродошли у нашу Народну скупштину, надам се да се овде лепо осећате и тако и треба, зато што сте дошли међу ваше пријатеље, додуше мало старије. Али увек треба да знате да смо и ми одрасли некад били деца и да смо се баш као и ви данас радовали празницима, дружењу и поклонима, нарочито за Нову годину.

Ми смо вас позвали да дођете у Народну скупштину да је мало разгледате и да неко време проведемо заједно, а богами и да вам поделимо неке поклоне које смо припремили. Ово је најлепша зграда не само у Београду него и у целој Србији, па искористите прилику да мало прошетате по њој и да видите њене лепе сале и холове. Ако вам се допадне, можда ћете и ви једног дана да дођете овде као народни посланици, а то је велика част за сваког.

Ми се овде бавимо доношењем закона и то није нарочито забаван посао, па сте нас зато обрадовали што сте дошли, јер немамо често у гостима вас децу, а ви сте нам увек најдражи гости. Волео бих да одавде понесете лепу успомену и да се похвалите својим другарима да сте се лепо провели и да пожелите да поново дођете и да нас посетите кад год хоћете.

Ја ћу да се обратим, на кратко, и вашим хранитељима, вашим породицама у којима живите и да им кажем једно велико хвала у име свих наших грађана, зато што имају велико срце и огромну љубав за вас. Тешко да постоји било шта хуманије него бити хранитељ, а то је данас око пет хиљада породица у Србији. Ја знам да сте ви скромни и да ваше хранитељство не волите да рекламирате на сва звона и због тога сте нарочито хумани, али ја ћу зато уместо вас да кажем да чините нешто најлепше што људи могу да ураде, и да вам је одрастање и лепо детињство ваших штићеника највећа награда.

А у име Републике Србије, ја вам обећавам да ћемо и у овој години из све снаге да подржимо вашу мисију, и материјално и финансијски и на сваки други начин, јер желимо да што више људи у Србији осети колико је велика ствар бити хранитељ, и какву љубав на тај начин можете да пружите онима којима недостаје.

Честитам вам Нову годину, нека вам се испуне све жеље које сте замислили, али и неке лепе које још нисте пожелели, па да се поново видимо овде и идуће године и да прославимо.

Срећна вам Нова година!“Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
недеља, 4. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја