20. децембар 2021. Председник Народне скупштине Ивица Дачићa

20. децембар 2021. Председник Народне скупштине Ивица Дачићa

Понедељак, 20. децембар 2021.

Обраћање председника Народне скупштине Ивице Дачићa ученицима Медицинске школе у Београду

Председник Народне скупштине Ивица Дачићa обратио се ученицима Медицинске школе у Београду, поводом симулације пленарне седнице и обиласка Дома Народне скупштине и њене баштине.


Обраћање председника преносимо вам у целости:

Драги ученици, студенти,

Желим вам добродошлицу у Народну скупштину и стварно ми је задовољство да вас поздравим као прве који ће после дужег времена поново обићи наш Дом Народне скупштине и упознати се не само са његовим великим културним наслеђем, него и са нашим парламентарним радом.

Нажалост, скоро две године није било организованих обилазака и едукативних посета овде у Народној скупштини, јер нисмо могли да их организујемо због строгих епидемиолошких мера. Сада је ситуација боља и ево поново отварамо врата за доласке грађана, а вама припада част да будете први који ће после паузе поново посетити Народну скупштину.

Није случајно што сте то баш ви, ученици и студенти, јер наша жеља је да што више управо младих људи дође у Народну скупштину и да осети да је то њихова институција, да она није изнад било кога, већ да припада свима подједнако, нарочито младима. Драго ми је да ћете током данашњег обиласка имати и малу симулацију нашег парламентарног рада, јер осим што ће бити забавно, то ће бити ваш директни сусрет са демократијом у којој и сами треба да учествујете.

Наш и ваш Дом Народне скупштине је највећи симбол нашег демократског поретка. Она је не само најлепша и највећа палата у центру Београда, него је и место на којем су доношене најважније одлуке у нашој историји у последњих 80 - 90 година. Овде су се одржавали и састанци светског значаја, као што је била оснивачка конференција Покрета несврстаних земаља, чију смо 60-тогодишњицу недавно обележили уз присуство гостију из целог света.

Народна скупштина је и место које чува пробрана дела наших највећих сликара, вајара, архитеката, видећете их у наших холовима и на зидовима скупштинских сала. Под овим кровом налази се цела једна историја нашег народа, и у време Краљевине Југославије, из периода социјализма, али и из новијих дана.

Желим вам да уживате у обиласку, будите активни када будете у улози народних посланика, дискутујте и предлажите све што мислите да може да буде корисно за вас младе и осећајте се као код своје куће. Јер Народна скупштина јесте кућа свих нас који живимо у Србији.

Хвала вам што сте данас овде и надам се да ћете доћи поново, или у још један обилазак, а можда и као народни посланици!

Добродошли!


Фото галерија


Видео (1)

Понедељак, 20. децембар 2021. | изјава за медије председника Народне скупштине Ивице Дачића поводом посете ученика Медицинске школе у Београду Народној скупштини 20.12.2021.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
субота, 21. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја