29. мај 2014. Председница Народне скупштине и председник Републике Словеније

29. мај 2014. Председница Народне скупштине и председник Републике Словеније

Четвртак, 29. мај 2014.

Састанак председнице Народне скупштине и председника Републике Словеније

Председница Народне скупштине Маја Гојковић примила је председника Републике Словеније Борута Пахора, који се налази у посети Србији.


Гојковић је изразила задовољство због посете Пахора Србији и Народној скупштини убрзо након конституисања парламента и формирања владе и навела да на ту посету гледа као на подршку реформама које су пред Србијом и процесу евроинтеграција земље.
Председница Народне скупштине захвалила се Пахору и на великој и брзој помоћи коју је Словенија упутила нашој земљи коју су погодиле поплаве, а чије су последице великих размера.
„Знамо да сте нам пријатељи, јер се пријатељи показују у невољи“, рекла је Гојковић.
Пахор је рекао да му је част што је дошао у Народну скупштину и што има прилику да се обрати и народним посланицима истичући да зна колико је важна улога парламента, посебно у процесу евроинтеграција и квалитетне хармонизације са прописима Европске уније с обзиром да има парламетарно искуство и да је био на челу парламента.
Гојковић је председника Републике Словеније упознала са саставом и радом Народне скупштине и навела да је Србији свакако значајно искуство Словеније и њеног законодавног тела на путу ка Европској унији.
Пахор је подсетио да је реч о првој посети председника Словеније Србији од 1991. године и навео да то показује да није увек било једноставно достићи високи ниво сарадње и поверења, али да се данашњом посетом отвара ново поглавље у односима две државе.
У делегацији председника Словеније били су и министар одбране Роман Јаки и министар финансија Урош Чуфер, а у делегацији Народне скупштине председница Одбора за одбрану и унутрашње послове Марија Обрадовић и председница Посланичке групе пријатељства са Словенијом Биљана Илић Стошић.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1