Понедељак, 29. октобар 2007.

Састанак представника Посланичке групе СРС и палестинске делегације

Потпредседници Народне скупштине Србије Наташа Јовановић и Божидар Делић, са народним посланицима Посланичке групе Српске радикалне странке Амјадом Мигатијем, Томиславом Љубеновићем, Марином Томан и Гораном Цветановићем, примили су данас делегацију општине Ал-Рам из Јерусалима, коју је предводио Сархан Салајмех.



Потпредседници Народне скупштине Србије Наташа Јовановић и Божидар Делић, са народним посланицима Посланичке групе Српске радикалне странке Амјадом Мигатијем, Томиславом Љубеновићем, Марином Томан и Гораном Цветановићем, примили су данас делегацију општине Ал-Рам из Јерусалима, коју је предводио Сархан Салајмех. Разговору је присуствовао амбасадор Палестине у Београду Мохамед Хабхан.

Саговорници су се узајамно информисали о актуелној политичкој ситуацији у Србији и Палестини и о неким сличним проблемима са којима се два народа сусрећу како на унутрашњем, тако и на спољнополитичком плану.

Представници палестинске делегације указали су на непоштовање основних људских права од стране израелске државе, израженог после подизања зида који дели Јерусалим на два дела, 2000. године. По њиховој оцени, продубљује се јаз између два народа и блокирају се преговори који би требало до доведу до мирног и праведног решења израелско-палестинског спора. Град Јерусалим, у коме се налазе највеће светиње хришћана, муслимана и Јевреја, по мишљењу палестинских гостију, представља светску тековину и треба да припада свима.

Потпредседница Народне скупштине Наташа Јовановић је посебно нагласила да је решавање питања Косова и Метохије судбинско за државу и народ и да је Србија спремна да понуди албанској страни највиши степен аутономије.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1