30. септембар 2022. Потпредседница Народне скупштине Сандра Божић на отварању дечје изложбе на тему: Мост разумевања – Међугенерацијска солидарност

30. септембар 2022. Потпредседница Народне скупштине Сандра Божић на отварању дечје изложбе на тему: Мост разумевања – Међугенерацијска солидарност

Петак, 30. септембар 2022.

Обраћање потпредседнице Народне скупштине Сандре Божић на отварању дечје изложбе: Мост разумевања – Међугенерацијска солидарност

Потпредседница Народне скупштине Сандра Божић, обратила се данас на отварању дечје изложбе на тему: Мост разумевања – Међугенерацијска солидарност, којом се обележава Међународни дан старијих особа.


„Међугенерацијска солидарност значи међусобну подршку и сарадњу и стварање друштва у којем без обзира на старосну доб, свако има одређену улогу и могућност да да свој допринос“, истакла је Сандра Божић. Она је оценила да су деца, кроз своје радове, показала да године не смеју бити препрека достојанственом и квалитетном начину живота и да су тиме дали снажну и значајну подршку борби против дискриминације старијих у нашем друштву.

Потпредседница Народне скупштине је навела да се старосна дискриминација отклања подизањем свести у друштву о овој теми, али и да је најважнији корак на том путу побољшање материјалног положаја пензионера.

Она је нагласила да је Србија у претходних 10 година, уз јасну политику председника Републике Александра Вучића, показала посебну бригу за најстарије грађане. То је био и начин да се изрази захвалност за разумевање и солидарност коју су показали и били увек ту за своју земљу, у претходном, ни мало лаком периоду, истакла је Божић.

На отварању дечје изложбе, коју организује Повереник за заштиту равноправности, уз подршку Народне скупштине, обратиле су се и повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и шефица канцеларије Популационог фонда Уједињених нација за Србију Борка Jeрeмић.

Том приликом су проглашени победници и додељене награде за најбоље дечје радове у категоријама литерарни рад, ликовни рад и фотографија.


Видео (1)

Петак, 30. септембар 2022. | обраћање потпредседнице Народне скупштине Сандре Божић на отварању дечје изложбе на тему: Мост разумевања - Међугенерацијска солидарност 30.09.2022.



Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 3. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја