23. септембар 2022. Потпредседница Народне скупштине Сандра Божић и потпредседник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић

23. септембар 2022. Потпредседница Народне скупштине Сандра Божић и потпредседник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић

Петак, 23. септембар 2022.

Састанак потпредседнице Народне скупштине Сандре Божић са потпредседником Народне скупштине Републике Српске

Потпредседница Народне скупштине Сандра Божић састала се у Дому Народне скупштине са потпредседником Народне скупштине Републике Српске Миланом Петковићем.


Божић је на почетку састанка нагласила да су односи између Републике Србије и Републике Српске на изузетно високом нивоу, да је сарадња у сталном успону и додала да ће руководство Републике Србије увек пружати подршку Републици Српској у свим областима, кроз разне инвестиционе пројекте и донације.

Саговорници су се осврнули на обележавање важних историјских датума, између осталог и на обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе 15. септембара, у знак сећања на пробој Солунског фронта 1918. године.

Потпредседник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић сложио се са потпредседницом Божић да су односи Србије и Републике Српске последњих година значајно бољи, пре свега захваљујући политици коју предводи председник Александар Вучић.

Божић и Петковић заједнички су указали на важност успостављања сарадње између Народне скупштине Републике Србије и Парламентарне Скупштине Босне и Херцеговине, а у контексту унапређења свеукупне регионалне сарадње.

Милан Петковић се током разговора осврнуо на проблем са којим се суочава Народна скупштина Републике Српске поводом Одлуке Уставног суда Босне и Херцеговине да се претходно усвојен Закон о непокретној имовини, прогласи неуставним. Он је нагласио да се Народна скупштина Републике Српске не сусреће први пут са оваквим проблемом, имајући у виду да се тај случај догодио у претходном периоду, када су проглашени неуставним: Закон о пољопривредном земљишту, Закон о шумама и Закон о водама.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 3. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја