Понедељак, 13. јул 2020.

Гојковић: Маске су потпуно пале

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић најоштрије је осудила насиље испред Скупштине Србије.


„Најоштрије осуђујем бруталне сцене насиља које смо поново видели испред Народне скупштине. Слике хулигана који бацају шок бомбе на полицију, разбијају безбедносне камере на Скупштини Србије, и имовину која припада свим грађанима наше земље, па све до нацистичког поздрава, показују да су маске потпуно пале и да инспиратори ових нереда не презају да прибегну најгнуснијем насиљу као последњем излазу, јер их напредак Србије и раст њеног угледа и снаге боли и погађа. Зато не изненађује упорност са којом покушавају да подривају и нападају институције Србије и њених грађана, али никога не сме да изненади ни одлучност Србије да те интересе брани и да не дозволи да насиље победи.Зашто нападају полицију и скрнаве споменик културе Дом народне скупштине? Која је то политичка идеја и програм који треба да донесе бољи живот грађана Србије, желео би да зна сваки пристојан грађанин Србије?

Грађани Србије јако добро разумеју и распознају праве мотиве који се крију иза лажног позивања на патриотизам и тобожње бриге за наше националне интересе. То су само празне фразе иза којих стоје искључиво интереси оних који желе да профитирају на разарању мира и стабилности и снаге Србије.

Јасно је да сва мржња која се излива против председника Србије Александра Вучића, који је и јуче снажно бранио интересе наше земље и грађана, као и све каменице, шок бомбе, сузавци, и невероватна спремност да се интерес сопственог народа баци под ноге, не може да сакрије истину о њима – да су у питању само неуспешни покушаји узурпације народне воље. Сви они морају да знају да на власт не могу доћи ни заузимањем аутопутева, ни насиљем на улицама и мимо воље грађана Србије, већ само изборима, на којима су грађани 21. јуна недвосмислено исказали своје мишљење.“Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2