16. јул 2015. Економски кокус у посети Чајетини и Ужицу

16. јул 2015. Економски кокус у посети Чајетини и Ужицу

Четвртак, 16. јул 2015.

Економски кокус у посети Чајетини и Ужицу

Чланови Економског кокуса Народне скупштине и представници НАЛЕД-а и ИРИ-ја састали су се са привредницима и представницима локалних самоуправа Чајетине и Ужица.


Народни посланици су изразили спремност да раде на побољшању привредног амбијента и на равномерном регионалном развоју кроз измене и допуне постојеће законске регулативе и доношење нових законских решења. Они су такође рекли да ће бити мост ка извршној власти и ресорним министарствима, како би се проблеми привреде динамично решавали.

Заједнички је закључено да је најзначајнији циљ владе и парламента очување постојећих радних места и инфраструктурно опремање, које би довело до већег прилива страних инвестиција, али и лакшег пословања домаћих предузећа и реализације њихових извозних аранжмана. Разматрана су питања која су везана за рад царине, туристичке инспекције, измене и допуне Закона о локалној самоуправи и Закона о привредним друштвима. Такође, договорено је да састанци између посланика и привредника овог региона буду интензивнији и да се уложи заједнички напор како би се повећао извоз предузећа која ту послују.

Душан Васиљевић из УСАИД-а представио је члановима Кокуса методологију израде „Doing business“ листе Светске банке и могућности да се Србија боље позиционира на овој листи, која је веома важан параметар најбољим светским инвеститорима када доносе одлуку где ће да инвестирају.

Барбара Брумел из ИРИ-а, израдила је и представила Комуникациони план Кокуса који је једногласно усвојен. Комуникациони план предвиђа израду Newsletter-a, редовне конференције за медије, отварање twiter налога који за циљ имају да упознају ширу јавност и грађане о активностима Економског кокуса. Чланови Кокуса су се сложили да је ширење партнерстава са НВО, „Think-thank“ организацијама, струковним удружењима и коморама кључно да би у пуном капацитету могли да испуне циљеве и допринесу економском развоју, инвестицијама и новом запошљавању.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
субота, 30. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја