Уторак, 30. март 2010.

Четрдесет седма седница Одбора за правосуђе и управу

На седници од 30. марта, чланови Одбора за правосуђе и управу разматрали су начелу Предлог закона о изменама Закона о општем управном поступку, Предлог закона о изменама и допунама Закона о службеној употреби језика и писма, Предлог закона о изменама и допунама Закона о објављивању прописа и општих аката и о издавању „Службеног гласника Републике Србије“, Предлог закона о потврђивању Конвенције о достављању у иностранству судских и вансудских аката у грађанским и трговачким стварима, Предлог закона о потврђивању Конвенције о извођењу доказа у иностранству судских и вансудских аката у грађанским и трговачким стварима, Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Црне Горе о правној помоћи у грађанским и кривичним стварима, Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Црне Горе о изручењу, Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Црне Горе о међусобном извршењу судских одлука у кривичним стварима и Предлог закона о потврђивању Конвенције Савета Европе о заштити деце од сексуалног искоришћавања и сексуалног злостављања.На седници од 30. марта, чланови Одбора за правосуђе и управу разматрали су начелу Предлог закона о изменама Закона о општем управном поступку, Предлог закона о изменама и допунама Закона о службеној употреби језика и писма, Предлог закона о изменама и допунама Закона о објављивању прописа и општих аката и о издавању „Службеног гласника Републике Србије“, Предлог закона о потврђивању Конвенције о достављању у иностранству судских и вансудских аката у грађанским и трговачким стварима, Предлог закона о потврђивању Конвенције о извођењу доказа у иностранству судских и вансудских аката у грађанским и трговачким стварима, Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Црне Горе о правној помоћи у грађанским и кривичним стварима, Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Црне Горе о изручењу, Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Црне Горе о међусобном извршењу судских одлука у кривичним стварима и Предлог закона о потврђивању Конвенције Савета Европе о заштити деце од сексуалног искоришћавања и сексуалног злостављања. У наставку рада, Одбор је разматрао и представку Војке Кукољ.

Чланови Одбора прихватили су већином гласова све предлоге закона у начелу, уз издвојена мишљења народне посланице Вјерице Радете на све предлоге закона. Одбор је поднео свој амандман на члан 22. Предлога закона о изменама Закона о општем управном поступку и већином гласова прихватио амандмане народног посланика Ненада Константиновића на чланове 3 и 4. Предлога закона о потврђивању Конвенције о достављању у иностранству судских и вансудских аката у грађанским и трговачким стварима, као и амандмане на чланове 3 и 4. Предлога закона о потврђивању Конвенције о извођењу доказа у иностранству судских и вансудских аката у грађанским и трговачким стварима.

У наставку седнице Одбор је разматрао и представку Војке Кукољ, у којој се указује на непоштовање одлуке Уставног суда Србије у вези поступка који је она водила пред Првим општинским судом у Београду. Након разматрања представке, чланови Одбора су одлучили да упите допис Високом савету судства и Основном суду у Београду на даље поступање, како би се испоштовала одлука Уставног суда Србије.

Седници је председавао председник Одбора Бошко Ристић.

Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
четвртак, 11. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја