Субота, 26. новембар 2022.

Саопштење Женске парламентарне мреже

Женска парламентарна мрежа не може да остане нема и најстрожије осуђује монструозан твит објављен на профилу народне посланице и потпредседнице Народне странке Вука Јеремића, Марине Липовац Танасковић.


Свака жена жртва насиља на овај начин је унижена и стављена у службу дневнополитичких размирица странке која себе сматра достојном да се назове “народна”.

Срамно је да било ко у данашњем друштву, а посебно народна посланица, жене посматра у контексту објекта “над” којим се врши насиље. Таквим незнањем доводимо у питање све оне вредности за које смо се као друштво годинама трудили да поставимо као стандард. Само из тог разлога, подстакнути смо да наставимо даље на прави начин у најважнијој борби - нулте толеранције на било који вид насиља према женама.

На овај начин се на велика врата жртве насиља уводе у дневнополитичко блато, које очигледно за представнике Народне странке, представља легитиман вид политичке борбе.

Чињеницом да је ову фотографију објавила посланица и потпредседница Народне странке, јасно је да је то став и ове странке и њеног лидера Вука Јеремића.

Недопустиво је да се у странци у чијим редовима се налази пуковница, које своје искуство у борби против породичног насиља истиче као највећи адут, подстиче наратив којим се жртве насиља додатно виктимизују на један начин који до сад није виђен.

Политика одговорности и борбе за превенцију насиља према женама огледа се у 365 дана активизма за равноправност жена и положај достојан мајке, сестре, баке, супруге…

Обавештавамо јавност да је на адресу Женске парламентарне мреже стигло на десетине захтева народних посланица и грађана и грађанки да се Народној странци суспендује учешће у раду Женске парламентарне мреже.

О истим ћемо се одредити на првом следећем састанку.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
понедељак, 6. фебруар