Уторак, 19. октобар 2010.

Тридесета седница Одбора за европске интеграције

На седници Одбора за европске интеграције, која је одржана 19. октобра, размотрено је у начелу више предлога закона који су уврштени у дневни ред Треће седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2010. години.На седници Одбора за европске интеграције, која је одржана 19. октобра, размотрено је у начелу више предлога закона који су уврштени у дневни ред Треће седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2010. години.

Представници Министарства животне средине и просторног планирања образложили су предлоге закона о изменама и допунама: Закона о хемикалијама, Закона о биоцидним производима, Закона о стратешкој процени утицаја на животну средину, Закона о заштити од буке у животној средини, Закона о заштити природе и Закона о управљању отпадом. Том приликом су истакли да се ради о мањим изменама и допунама наведених закона, којима се усклађују са европским директивама или се само прецизирају поједине одредбе. За потпуно усаглашавање са директивама Европске уније неопходно је да се донесу подзаконски акти којима ће се у уредити материја коју регулишу ови закони, истакли су представници предлагача.

Представници Министарства животне средине и просторног планирања образложили су и нови Предлог закона о метеоролошкој и хидролошкој делатности, који треба да омогући Србији да се укључи у европску мрежу ових делатности.

У образложењу Предлога закона о изменама и допунама Закона о туризму представник Министасртва економије и регионалног развоја је истакао да се овај закон усклађује са решењима у новом Закону о заштити потрошача.

О новинама у Предлогу закона о транспорту опасног терета говорио је представник Министарства за инфраструктуру.

Већином гласова Одбор је подржао предлоге ових закона у начелу.

Седници је председавао Ласло Варга, председник Одбора.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1