Уторак, 4. март 2008.

Дванаеста седница Одбора за одбрану и безбедност

На седници Одбора за одбрану о безбедност, која је одржана 4. марта, разматрани су предлози закона о потврђивању Споразума између Савета министара Србије и Црне Горе и Владе Словачке Републике о сарадњи у области одбране и Споразума о сарадњи у области одбране између Владе Републике Србије и Владе Републике Бугарске.На седници Одбора за одбрану о безбедност, која је одржана 4. марта, разматрани су предлози закона о потврђивању Споразума између Савета министара Србије и Црне Горе и Владе Словачке Републике о сарадњи у области одбране и Споразума о сарадњи у области одбране између Владе Републике Србије и Владе Републике Бугарске. Седници Одбора председавао је Ивица Дачић.

У образложењу предлога закона, државни секретар у Министарству одбране Душан Спасојевић истакао је да ови споразуми представљају правни основ за билатералну војну сарадњу и да су то типски споразуми који су претходно добили позитивно мишљење Владе Србије.

По обављеном јединственом претресу, чланови Одбора одлучили су да предложе Народној скупштини Србији усвајање та два закона.

Председник Дачић обавестио је чланове Одбора да је од надлежних министарстава одбране и унутрашњих послова, као и од Војнобезбедносне, Војнообавештајне и Безбедносно-информативне агенције затражио извештаје о актуелном стању безбедности у Републици Србији након једностраног, нелегалног и противуставног проглашења независности Косова и Метохије 17. фебруара, у најкраћем року. Дачић се позвао на члан 78. став 5 Пословника Народне скупштине, одредбе Закона о основама уређења служби безбедности Републике Србије и Закона о полицији и најавио да ће се ови извештаји наћи на дневном реду прве наредне седнице, када ће се тражити и одговори на више конкретних питања, која су постављена на овој седници.

Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
уторак, 7. фебруар

Цео календар догађаја