Петак, 28. септембар 2007.

Двадесета седница Административног одбора

Чланови Одбора започели су седницу одавајући пошту, минутом ћутања, преминулом народном посланику и градоначелнику Београда Ненаду Богдановићу.Чланови Одбора започели су седницу одавајући пошту, минутом ћутања, преминулом народном посланику и градоначелнику Београда Ненаду Богдановићу.

У наставку седнице, чланови Одбора су разматрали Извештај о извршеним расходима Народне скупштине Републике Србије за период јануар-јун 2007. године, који су делимично прихватили (део који се односи на Народну скупштину), а Накнаде члановима комисије (Табела 1 – 12/416) биће усвојена накнадно, када РИК достави комплетан извештај, са свим информацијама којима располаже.

Одбор је усвојио и предлог, да се по хитном поступку да сагласност на акта Повереника за информације од јавног значаја и то: Одлуку о раду Службе Повереника за информације од јавног значаја и Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Служби Повереника за информације од јавног значаја.

Чланови Одбора су прихватили и предлог подзаконских аката Заштитника грађана (Одлука о образовању и раду Стручне службе Заштитника грађана и Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији послова у Стручној служби Заштитника грађана) као и Решење о плати Заштитника грађана.

Са осам гласова за и четири против, Одбор је донео одлуку да се народни посланици Драган Тодоривић и Ненад Чанак новчано казне у висини од три хиљаде динара, као мере опомене због повреде реда на седници Седмог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2007. године.

Одбор је једногласно донео решење да се народном посланику проф. др Небојши Ранђеловићу одобри накнада за одвојени живот.

Одбор је једногласно одлучио и да се Поверенику за јавне информације упути захтев да затражи извештај о о износима нето плата именованих и постављених лица у јавним предузећима, агенцијама и дирекцијама чији је оснивач Република Србија.

Одбор је усвојио и захтев народног посланика из прошлог сазива, Миломира Дуњића да му се продужи надокнада за још шест месеци, јер након тога стиче право на пензију.

Седници Одбора је председавао, председник Одбора Драган Тодоровић.

Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
среда, 31. мај

Цео календар догађаја