25. фебруар 2020. Председник Посланичке групе пријатељства са Јерменијом Александар Чотрић у разговору са амбасадором Јерменије у Србији Ашотом Ховакимианом

25. фебруар 2020. Председник Посланичке групе пријатељства са Јерменијом Александар Чотрић у разговору са амбасадором Јерменије у Србији Ашотом Ховакимианом

Уторак, 25. фебруар 2020.

Председник ПГП са Јерменијом примио амбасадора Јерменије у Србији

Председник Посланичке групе пријатељства са Јерменијом Александар Чотрић састао се у Дому народне скупштине са амбасадором Јерменије у Србији Ашотом Ховакимианом.


Чотрић је истакао да су Србија и Јерменија пријатељске земље, које су кроз историју одржавале добре односе, али да се у последње време интензивно радило на јачању и продубљивању тих веза, што је резултирало међусобним укидањем виза двеју земаља.

„Наши политички односи су традиционално добри, али зато треба радити на унапређењу сарадње у области културе, привреде, саобраћаја и инфраструктуре. Укидање виза ће, пре свега, допринети бољој економској сарадњи и трговинској размени, као и побољшању односа у области туризма“, подвукао је Чотрић.

Према његовим речима, сарадња Србије и Јерменије је коначно институционализована и тиме што је званично отворена Амбасада Републике Србије у Јерменији. Чотрић је амбасадору честитао на његовом личном ангажману и активизму, нагласивши да је својим залагањем и познавањем прилика у нашој земљи допринео да се постигне овакав резултат.

Амбасадор Јерменије у Србији Ашот Ховакимиан потврдио је значај укидања виза, напоменувши да је тиме постигнут пун реципроцитет. Он је подсетио на предстојећу посету председника Парламента Јерменије Србији, указавши на важност добре парламентарне сарадње двеју земаља.

На састанку је било речи и о актуелним политичким дешавањима у Србији и Јерменији, као и изазовима на глобалном нивоу.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
субота, 23. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја