23. јун 2023. Председник Народне скупштине на симулацији јавне расправе о Нацрту документа „Смернице младих за њихово учешће у заштити животне средине“

23. јун 2023. Председник Народне скупштине на симулацији јавне расправе о Нацрту документа „Смернице младих за њихово учешће у заштити животне средине“

Петак, 23. јун 2023.

Председник Орлић са младима у Скупштини: Србија је на вашој страни

Председник Народне скупштине и председник Одбора за права детета др Владимир Орлић отворио је данас, уводним обраћањем, симулацију јавне расправе о Нацрту документа „Смернице младих за њихово учешће у заштити животне средине“, у организацији Пријатеља деце Србије, најстарије организације за заштиту и промоцију дечјих права у Србији.


Пожелевши добродошлицу у Народну скупштину младима, др Орлић је истакао да је ово прилика да упознају Народну скупштину и да из ње изађу са најлепшим утисцима, али и жељом да јој се поново врате.

„Шта год радили сутра мислите о Србији, питајте се шта можете да урадите за своју земљу и све људе у њој и знајте да на својој страни данас имате своју државу, спремну да подржи младе људе, да подржи своју будућност, да подржи вас. Нек данашњи дан буде инспирација и подстицај за вас, као и за све који ће ваше идеје бити у прилици да реализују у будућности“, поручио је др Орлић. Он је нагласио да је Народна скупштина кућа свих грађана, а пре свега младих, који су будућност Србије, те да се све активности које се у њој спроводе, процес усвајања закона, тичу живота сваког човека у Србији.

„Ви ћете данас имати прилику да учествујете у једној расправи налик онима које ми у Народној скупштини имамо, а која ће бити заснована на мерама које сте ви припремили кроз дијалог који сте водили у бројним локалним самоуправама, уз учешће преко 800 младих, на тему заштите животне средине, која је важна за све у свету данас, а наравно и за све у нашој земљи. Као што су за вас важни и добри путеви које градимо, фабрике и добре плате, нови здравствени центри, добре школе и универзитети, нови институти и технолошки паркови. Они значе добар живот за све“, рекао је др Орлић.

Др Орлић је истакао да животна средина није само питање нашег односа према ономе шта смо наследили, већ и на који начин можемо да је пажљиво чувамо и додатно унапредимо. Рекао је да је животна средина велика тема за све, повезана са бројним темама и питањима, која захтевају добре и промишљене потезе.

„Ово су питања којима би требало да се и ви бавите, јер вама припадају и наша Народна скупштина и све у нашој Србији, јер сте ви њена будућност. Ми то знамо и зато смо уз вас. Србија је на вашој страни“, поручио је председник НС РС.


Фото галерија


Видео (1)

Петак, 23. јун 2023. | обраћање председника Народне скупштине на отварању Симулацијe јавне расправе о нацрту Смерница младих за њихово учешће у заштити животне средине 23.06.2023.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31