Понедељак, 11. јун 2007.

Председник Дулић отворио семинар о парламентарној контроли буџета

Председник Народне скупштине Републике Србије Оливер Дулић отворио је данас у Дому Народне скупштине семинар на тему “Парламентарна контрола буџета”.Председник Народне скупштине Републике Србије Оливер Дулић отворио је данас у Дому Народне скупштине семинар на тему “Парламентарна контрола буџета”.Семинар организује Парламентарна скупштина ОЕБС-а, која председава Парламентарном тројком Пакта за стабилност у југоисточној Европи (ПС ОЕБС, ПС Савета Европе и Европски парламент).

Поздрављајући учеснике семинара, председник Дулић је рекао да Србија придаје велики значај парламентарној сарадњи земаља у региону и да је размена искустава у различитим областима добродошла.

Дулић је истакао да после застоја у последњим месецима, Народну скупштину очекује обиман законодавни рад. Парламент мора да буде активан у процесу европских интеграција, а посебно мора да има активну улогу у пословима везаним за Споразум о стабилизацији и придруживању, рекао је председник Народне скупштине и додао да Парламент мора да буде Владин партнер, али и да истовремено контролише њен рад.

Дулић је истакао да је Скупштина пред усвајањем Предлога закона о Државној ревизорској институцији и изразио уверење да ће ова институција бити кључно стручно и независно тело које ће контролисати како се троше средства из републичког буџета. С тим у вези, нагласио је да је овај закон у потпуности усклађен са европским законима који уређују ову област.

Учесници семинара су парламентарци из суседних и других земља у региону, као и чланови одбора за европске интеграције и за иностране послове Народне скупштине Србије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
субота, 1. октобар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја