Среда, 23. април 2008.

Председник Дулић потписао Протокол о сарадњи Народне скупштине и Факултета политичких наука

Председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић и декан Факултета политичких наука Милан Подунавац потписали су данас у Дому Народне скупштине Протокол о сарадњи те две институције и области школовања студената.Председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић и декан Факултета политичких наука Милан Подунавац потписали су данас у Дому Народне скупштине Протокол о сарадњи те две институције и области школовања студената.

Након потписивања, председник Дулић је рекао да ће овај документ дефинисати будућу сарадњу парламента и факултета, како би студенти политичких наука стекли нова знања и помогли да се брже изгради стабилна демократија у Србији. Он је изразио уверење да ће многи студенти, који су присуствовали потписивању Протокола, и сами једног дана бити чланови парламента и да ће, у улози посланика, помоћи да се исправе сви недостаци са којима се сусреће друштво.

Декан ФПН Милан Подунавац изразио је задовољство и захвалност због тога што ће студенти овог факултета имати прилику да у парлaменту бораве као у “великој учионици “ и што ће им бити дозвољено да присуствују раду скупштинских одбора и посланичких клубова. Он је оценио да су студенти најбољи социјални капитал који има свака земља и да је улагање у њихово знање изузетно корисно за развој Србије и као државе и као политичке заједнице.

У разговору са Дулићем студенти су се интересовали за начине унапређења рада парламента, либерализацију визног режима, потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању и могућностима за отварање Дома Народне скупштине за туристичке посете.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2