16. септембар 2022. Председник Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава са потпредседником Народне скупштине Републике Српске

16. септембар 2022. Председник Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава са потпредседником Народне скупштине Републике Српске

Петак, 16. септембар 2022.

Председник Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава примио потпредседника Народне скупштине Републике Српске

Председник Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Верољуб Арсић, састао се у Дому Народне скупштине са потпредседником Народне скупштине Републике Српске Миланом Петковићем.


Арсић је на почетку састанка нагласио да односи између Републике Србије и Републике Српске су на изузетно високом нивоу, да је сарадња између руководстава искрена, отворена и да даје резултате на задовољство обе стране. Тим поводом поменуо је изградњу ауто-пута Бијељина – Рача, чији радови су свечано отворени током одржавања свечаности поводом Дана заставе, коју заједнички обележавају Република Србија и Република Српска.

„Тај ауто-пут ће да помогне економском развоју обе стране и додатно ће да зближи наш народ који живи у две државе“, рекао је Арсић.

Потпредседник Петковић је истакао да је за њега увек посебно задовољства посета Србији и Народној скупштини.

„Ове је за све нас матица, али и светло на крају тунела које видимо и увек знамо да је овде сигурна лука, поготово у последњим годинама када је на челу Србије председник Александар Вучић, који пружа несебичну подршку српском народну и целој Републици Српској“, нагласио је Петковић.

Он је истакао да је сарадња два парламента на изузетно високом нивоу, те се у светлу размене парламентарних искустава интересовао за процедуру усвајања републичког буџета, са којом га је Арсић детаљно упознао. Тим поводом Арсић је предложио одржавање заједничке седнице Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава и надлежног скупштинског радног тела у Народној скупштини Републике Српске.

Саговорници су се сложили и да би било препоручљиво успостављање сарадње између Народне скупштине Републике Србије и Парламентарне Скупштине Босне и Херцеговин, а у контексту регионалне сарадње, тема састанка била је значај пројекта „Отворени Балкан“ и могућности које она пружа свим њеним чланицама.

Арсић је још једном истакао да је Република Србија привржена дијалогу којим треба да се решавају спорна питања међу земљама у региону, да Република Србија подржава територијални интегритет Босне и Херцеговине и суверенитет Републике Српске у складу са Дејтонским споразумом.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31