Понедељак, 21. децембар 2009.

Четрдесета седница Одбора за правосуђе и управу

На седници одржаној 21. децембра Одбор за правосуђе и управу размотрио је Предлог Високог савета судства за избор судија на трогодишњи мандат у судовима опште и посебне надлежности.На седници одржаној 21. децембра Одбор за правосуђе и управу размотрио је Предлог Високог савета судства за избор судија на трогодишњи мандат у судовима опште и посебне надлежности. Одбор је констатовао да је Предлог за избор судија поднео Високи савет судства као овлашћени предлагач.

Након претреса, Одбор је одлучио да предложи Народној скупштини да прихвати Предлог за избор судија на трогодишњи мандат у судовима опште и посебне надлежности.

Чланови Одбора размотрили су Предлог Државног већа тужилаца за први избор за заменика јавног тужиоца.и, након претреса, одлучили да предложе Народној скупштини да прихвати Предлог Државног већа тужилаца.

У наставку рада, Одбор је размотрио седам предлога закона који су уврштени у дневни ред Седме седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2009. години, у начелу. То су предлози закона о: изменама и допунама Кривичног законика, изменама и допунама Закона о парничном поступку, о управним споровима, о изменама и допунама Закона о прекршајима, о изменама и допунама Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, о допунама Закона о промету непокретности и о престанку важења Закона о организацији и пословању привредних јединица установа за извршење кривичних санкција.

Одбор је једногласно подржао предложене законе и предложио Народној скупштини да усвоји предлоге ових закона у начелу.

Седници је председавао председник Одбора Бошко Ристић.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
субота, 30. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја