Среда, 4. март 2009.

Једанаеста седница Одбора за европске интеграције

На седници одржаној 4. марта, чланови Одбора за европске интеграције размотрили су 11 предлога закона који су уврштени у дневни ред Прве седнице Првог редовног заседања народне скупштине у 2009. години.На седници одржаној 4. марта, чланови Одбора за европске интеграције размотрили су 11 предлога закона који су уврштени у дневни ред Прве седнице Првог редовног заседања народне скупштине у 2009. години.

Представници надлежних министарстава: за људска и мањинска права, правду, за финансије, за државну управу и локалну самоуправу и унутрашњих послова образложили су разлоге доношења предложених закона. Истакли су да је њихово усвајање неопходно ради стављања наше земље на белу шенгенску листу и усклађивања домаћег законодавства са законодавством Европске уније.

Одбор је већином гласова прихватио Предлог закона о забрани дискриминације и Предлог закона о међународној правној помоћи у кривичним стварима, у начелу, уз три издвојена мишљења.

На седници је обављен заједнички начелни претрес о шест предлога закона о потврђивању: Конвенције о високотехнолошком криминалу, Конвенције Савета Европе о прању, тражењу, заплени и одузимању прихода стечених криминалом и о финансирању тероризма, Додатног протокола уз Конвенцију о високотехнолошком криминалу који се односи на инкриминацију дела расистичке и ксенофобичне природе извршених преко рачунарских система, Конвенције Савета Европе о борби против трговине људима и Конвенције Савета Европе о спречавању тероризма, Протокола о изменама Европске конвенције о сузбијању тероризма.

Већином гласова, уз три издвојена мишљења, Одбор је прихватио ове предложене законе, у начелу.

Већином гласова, уз три издвојена мишљења, чланови Одбора су прихватили и Предлог закона о спречавању прања новца и финансирања тероризма, у начелу,као и Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Краљевине Данске о олакшаној процедури за издавање виза.

Одбор је једногласно прихватио Предлог закона о матичним књигама, у начелу.

Седници је председавао председник Одбора Ласло Варга.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1