7. децембар 2021. Једанаеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години

7. децембар 2021. Једанаеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години

Уторак, 7. децембар 2021.

Једанаеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години

Председник Народне скупштине Ивица Дачић сазвао је Једанаесту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години, за уторак, 7. децембар 2021. године, са почетком у 10.00 часова.


Пре преласка на рад по дневном реду, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици проф. др Јахја Фехратовић, др Емеше Ури, Стефан Кркобабић, Снежана Пауновић и проф. др Владимир Маринковић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

За ову седницу утврђен је следећи дневни ред:

  1. Предлог закона о изменама Закона о запосленима у јавним службама, који је поднела Влада;
  2. Предлог закона о изменама Закона о систему плата запослених у јавном сектору, који је поднела Влада;
  3. Предлог закона о изменама Закона о платама запослених у јавним агенцијама и другим организацијама које је основала Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, који је поднела Влада;
  4. Предлог закона о изменама Закона о платама службеника и намештеника у органима аутономне покрајине и јединице локалне самоуправе, који је поднела Влада;
  5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о патентима, који је поднела Влада;
  6. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Монголије о трговинској и економској сарадњи, који је поднела Влада и
  7. Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Banca Intesa AD Beograd и Raiffeisen banke a.d. Beograd по задужењу Jавног предузећа „Србијагас“ Нови Сад, по основу уговора о кредиту за јачање транспортних капацитета гасовода у Републици Србији, који је поднела Влада.
Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика др Александра Мартиновића да се обави заједнички начелни претрес о тачкама од 1. до 4. дневног рада седнице и заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама од 5. до 7. дневног реда седнице.

Народни посланици започели су заједнички начелни претрес о тачкама од 1. до 4. дневног реда седнице, а предложене акте образложила је представница предлагача министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић.

До краја дана, Народна скупштина закључила је заједнички начелни претрес о тачкама од 1. до 4. дневног реда седнице.

Другог дана рада, 8. децембра 2021. године, Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама од 5. до 7. дневног реда седнице.

Предлоге закона образложила је министарка привреде Анђелка Атанасковић.

У току седнице, Народна скупштина је, на основу Одлуке Републичке изборне комисије и Извештаја Одбора за административно–буџетска и мандатно–имунитетска питања и сходно члану 27. став 5. Закона о избору народних посланика, констатовала потврђивање мандата народном посланику Ратку Николићу, изабраног са Изборне листе ИВИЦА ДАЧИЋ – „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“, након чега је народни посланик положио заклетву.

До краја дана, Народна скупштина завршила је начелни и јединствени претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о патентима, Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Монголије о трговинској и економској сарадњи и Предлогу закона о давању гаранције Републике Србије у корист Banca Intesa AD Beograd и Raiffeisen banke a.d. Beograd по задужењу Jавног предузећа „Србијагас“ Нови Сад, по основу уговора о кредиту за јачање транспортних капацитета гасовода у Републици Србији.

Након што је Народна скупштина обавила претрес о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, председник Народне скупштине Ивица Дачић одредио је среду, 8. децембар 2021. године, са почетком у 17.40 часова, као Дан за гласање о тачкама Једанаесте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 8. децембра 2021. године, народни посланици већином гласова усвојили су у целини Предлог закона о изменама Закона о запосленима у јавним службама, Предлог закона о изменама Закона о систему плата запослених у јавном сектору, Предлог закона о изменама Закона о платама запослених у јавним агенцијама и другим организацијама које је основала Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе и Предлог закона о изменама Закона о платама службеника и намештеника у органима аутономне покрајине и јединице локалне самоуправе.

Народна скупштина усвојила је и Предлог закона о изменама и допунама Закона о патентима, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Монголије о трговинској и економској сарадњи и Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Banca Intesa AD Beograd и Raiffeisen banke a.d. Beograd по задужењу Jавног предузећа „Србијагас“ Нови Сад, по основу уговора о кредиту за јачање транспортних капацитета гасовода у Републици Србији.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о изменама Закона о запосленима у јавним службама

2. Предлог закона о изменама Закона о систему плата запослених у јавном сектору

3. Предлог закона о изменама Закона о платама запослених у јавним агенцијама и другим организацијама које је основала Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе

4. Предлог закона о изменама Закона о платама службеника и намештеника у органима аутономне покрајине и јединице локалне самоуправе

5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о патентима

6. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Монголије о трговинској и економској сарадњи

7. Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Banca Intesa AD Beograd и Raiffeisen banke a.d. Beograd по задужењу Jавног предузећа "Србијагас" Нови Сад, по основу уговора о кредиту за јачање транспортних капацитета гасовода у Републици Србији

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, председник Народне скупштине Ивица Дачић закључио је Једанаесту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години.


Видео (8)

Уторак, 7. децембар 2021. | Једанаеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 07.12.2021. (I)

Уторак, 7. децембар 2021. | Једанаеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 07.12.2021. (II)

Уторак, 7. децембар 2021. | Једанаеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 07.12.2021. (III)

Уторак, 7. децембар 2021. | Једанаеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 07.12.2021. (IV)

Среда, 8. децембар 2021. | наставак Једанаесте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 08.12.2021.(I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 3


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31