Среда, 27. фебруар 2008.

Председник Народне скупштине примио групу деце

Закон о Заштитнику права детета биће усвојен у најкраћем могућем року, обећао је председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић приликом сусрета са групом деце из различитих крајева земље који су учествовали у припреми овог законског пројекта.Закон о Заштитнику права детета биће усвојен у најкраћем могућем року, обећао је председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић приликом сусрета са групом деце из различитих крајева земље који су учествовали у припреми овог законског пројекта.

Они су данас посетили председника Скупштине са намером да доносиоцима одлука и јавности укажу на важност што скоријег доношења закона о Заштитнику права детета који је још прошле године најављен као један од приоритета и у децембру 2007. године ушао у скупштинску процедуру. Иницијативу за упостављање ове независне институције у нашој земљи покренуо је фонд Програм за заштиту деце “Save the Children”, у сарадњи са Дечјим културним центром Београд.

На сопствену иницијативу, деца су током сусрета председнику Скупштине симболично уручила змаја на којем су исписани подаци и лични увиди деце о тренутном стању остварености дечјих права у нашој земљи и остављен простор на коме ће председник Скупштине имати прилику да остави свој коментар о будућим корацима који ће бити предузети на заштити права детета.

Гости су упознали председника Дулића са досадашњим иницијативама и акцијама на успостављању институције Заштитника права детета у којима је до сада учествовало око 1500 деце, као и са њиховим ставовима о неопходности увођења ове институције. Посебно су

нагласили да су у изради Предлога закона о Заштитнику права детета, по први пут у историји нашег законодавства, била укључена и мишљења деце. Овим законом установљава се Заштитник права детета као независан државни орган који штити, прати и промовише права детета.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
уторак, 7. фебруар

Цео календар догађаја