Уторак, 18. децембар 2007.

Председник Народне скупштине разговарао са министром спољних послова Бугарске

Председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић и потпредседник Владе Републике Бугарске и министар спољних послова Ивајло Калфин сложили су се данас да су процес дефинисања коначног статуса Косова и Метохије и наставак европских интеграција Србије два одвојена процеса.Председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић и потпредседник Владе Републике Бугарске и министар спољних послова Ивајло Калфин сложили су се данас да су процес дефинисања коначног статуса Косова и Метохије и наставак европских интеграција Србије два одвојена процеса.

Председник Дулић заложио се за наставак трагања за компромисним решењем у преговорима везаним за Косово и Метохију, али и за што бржи пут наше земље ка Европској унији.

Министар Калфин је истакао да је Бугарска као добар сусед посебно заинтересована за даљи развој Србије и стабилност целог региона, те да је спремна да у томе да свој допринос.

Калфин и Дулић су оценили да постоји простор за интензивнију парламентарну сарадњу Бугарске и Србије, посебно у домену европских интеграција.