Четвртак, 8. новембар 2007.

Председник Народне скупштине у Бриселу

Председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић разговарао је 8. и 9. новембра 2007. са високим званичницима Европске уније и Краљевине Белгије.Председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић разговарао је 8. и 9. новембра 2007. са високим званичницима Европске уније и Краљевине Белгије.

Председник Дулић упознао је председника Европског парламента Ханс-Герта Петеринга са плановина рада Народне скупштине и додао да овај сазив српског парламента има капацитете да ускоро постане ''мотор европских интеграција''.

''Цела следећа година у скупштини Србије биће година европских интеграција'', нагласио је Дулић.

Петеринг је Дулићу пренео подршку европских парламентараца и Европске уније за ''демократски пут и европску орјентацију Србије''.

Комесар ЕУ за проширење Оли Рен похвалио је након разговора са Дулићем последње резултате Народне скупштине.

''Демократска игра је у последње време поспешена у парламенту и српски парламентарци сада знатно боље раде на европској интеграцији Србије'', рекао је Рен и нагласио да Европска комисија ради на томе да се усвоје све техничке мере до краја децембра, како би споразум о стабилизацији и асоцијацији ЕУ – Србија био спреман за потписивање и усвајање чим се спроведу и политички услови.

Председник Народне скупштине упознао је европског комесара са намером да се промени Пословник о раду парламента, како би било омогућено усвајање по убрзаној процедури закона неопходних за наставак европских интеграција.

Током боравка у седишту Европске уније председник Дулић је разговарао са директором Дирекције за Западни Балкан Савета ЕУ Штефаном Ленеом, шефицом делегације ЕП за земље Југоисточне Европе Дорис Пак и председником Одбора за спољне послове ЕП Јачеком Сарјус Волским.

Председник Народне скупштине се у Бриселу састао и са председницима Сената и Представничког дома Парламента Белгије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
среда, 31. мај

Цео календар догађаја