Среда, 3. октобар 2007.

Председник Народне скупштине разговарао са француским парламентарцима

Председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић примио је данас у Дому Народне скупштине делегацију Националне скупштине Републике Француске коју су предводили посланици Жан-Пјер Дифо и Жан-Мишел Феран.Председник Народне скупштине Републике Србије др Оливер Дулић примио је данас у Дому Народне скупштине делегацију Националне скупштине Републике Француске коју су предводили посланици Жан-Пјер Дифо и Жан-Мишел Феран.

У разговору председник Дулић је нагласио да Народна скупштина интензивно ради, да је донет велики број закона и да ће изменама Пословника бити убрзана процедура усвајања закона везаних за европско законодавство. Рекао је да очекује да нас Француска подржи у напорима да се што пре укључимо у евроинтеграције.

Француски парламентарци су оценили да су међупарламентарни односи веома важни и да парламентарна дипломатија може да има има значајну улогу у напретку Србије ка европским интеграцијама. Истакли су да је Косово тешко питање за Србију, али је исто тако тешко и за Европу и да су дошли овде како би се непосредно упознали са ситуацијом.

Дулић је упознао француске парламентарце са ставовима о будућем статусу Косова и Метохије и истакао да решење овог питања треба да буде такво да не дестабилизује ситуацију на Балкану. Упозорио је да би у овој фази било јако лоше донети једнострано решење и то би сигурно изазвало реакције. Заложио се за дијалог и историјско помирење Срба и Албанаца, јер је то од суштинског значаја за изградњу будућих односа. Брзо решење статуса Косова, по оцени Дулића, не би допринело стабилности и успостављању нових односа у региону. Србија се залаже за јачање сарадње у региону и она може да буде извозник стабилности и креативних решења, али је потребно мало више разумевања од стране међународне заједнице, рекао је председник Народне скупштине.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
субота, 1. октобар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја