Понедељак, 3. септембар 2007.

Председник Народне скупштине разговарао са известиоцима Мониторинг комитета ПС Савета Европе

Председник Народне скупштине др Оливер Дулић састао се данас у Дому Народне скупштине са известиоцима Мониторинг комитета Парламентарне скупштине Савета Европе Шарлсом Горенсом (CharlesGoerens) и Андреасом Гросом (AndreasGross).Председник Народне скупштине др Оливер Дулић састао се данас у Дому Народне скупштине са известиоцима Мониторинг комитета Парламентарне скупштине Савета Европе Шарлсом Горенсом (CharlesGoerens) и Андреасом Гросом (AndreasGross). Ово је први у низу састанака који ће бити одржани током њихове тродневне посете у оквиру праћења испуњавања обавеза Републике Србије, преузетих приступањем Савету Европе.

Председник Дулић упознао је саговорнике са досадашњим активностима Народне скупштине на испуњавању преузетих обавеза и нагласио да је Скупштина у протекла три месеца усвојила све што се налазило у скупштинској процедури, а што произлази из препорука Савета Европе, односно обавеза које је Србија прихватила приступањем у ову организацију.

Известиоци Горенс и Грос су се посебно интересовали за приоритете Народне скупштине у наредном периоду, унапређење парламентаризма, однос између Владе и Парламента, побољшање ефикасности парламентарне процедуре у усвајању закона, а занимало их је и колико су цивилно друштво и невладине организације укључене у процедуру доношења закона у Народној скупштини.

Председник Парламента је упознао известиоце Мониторинг комитета са радом и непосредним активностима Народне скупштине, истичући да приоритет у наредном периоду представља усвајање закона неопходних за брже прикључење Србије европским интеграцијама. Говорећи о сарадњи између Владе и Скупштине, Дулић је рекао да очекује да Влада ускоро упути Скупштини на усвајање закон о Уставном суду Србије.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2