Среда, 6. јун 2007.

Председник Народне скупштине примио известиоца Европског парламента за Србију

Председник Народне скупштине Републике Србије Оливер Дулић разговарао је данас у Дому народне скупштине са известиоцем Европског парламента за Србију Јелком Кацином, који се налази у вишедневној посети Београду ради припреме извештаја о напретку Србије у приступним преговорима за улазак у Европску унију.Председник Народне скупштине Републике Србије Оливер Дулић разговарао је данас у Дому народне скупштине са известиоцем Европског парламента за Србију Јелком Кацином, који се налази у вишедневној посети Београду ради припреме извештаја о напретку Србије у приступним преговорима за улазак у Европску унију.

Јелко Кацин је рекао да је сада прави тренутак да се учини помак у нашем приближавању Европској унији и да у Европском парламенту постоји спремност да се помогне Србији и убрза процес њене европске интеграције. Међутим, без пуне сарадње са Хашким трибуналом Србија неће моћи да потпише споразум о придрживању и стабилизацији, нагласио је Кацин и додао да наша земља има потенцијал и да га мора искористити и показати да је способна да уради много више на том путу.

Председник Дулић је истакао да је за нас важно да се оконча сарадња са Хашким трибуналом и да је Србији стало да се што брже прикључи Европској унији. Он је пренео уверавања да ће Народна скупштина учинити све да буде институција која ће убрзавати процес европских интеграција, како би наша земља снажно кренула тим путем и за неколико година постала члан Европске уније .

Председник Народне скупштине и известилац Европског патрламента разговорали су и о будућој сарадњи и успостављању директних контаката Народне скупштине и Европског парламента. Као известилац за Србију, Кацин је рекао да ће редовно извештавати Европски парламент о путу стварања парламентарне демократије и напретку у процесу преговора о стабилизацији и придруживању и да ће се у Европском парламенту већ овог месеца расправљати о извештају о Србији.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5