Четвртак, 24. мај 2007.

Председник Народне скупштине примио председника Парламентарне скупштине Савета Европе

Новоизабрани председник Народне скупштине Републике Србије Оливер Дулић примио је данас у Дому Народне скупштине председника Парламентарне скупштине Савета Европе Рене ван дер Линдена, који борави у дводневној посети нашој земљи на почетку председавања Србије Комитетом министара СЕ.Новоизабрани председник Народне скупштине Републике Србије Оливер Дулић примио је данас у Дому Народне скупштине председника Парламентарне скупштине Савета Европе Рене ван дер Линдена, који борави у дводневној посети нашој земљи на почетку председавања Србије Комитетом министара СЕ.

Савет Европе подржава Србију у њеној тежњи да има водећу улогу на Балкану и да јача своју европску будућност, рекао је Ван дер Линден на почетку разговора и нагласио да Савет Европе може у томе да помогне. Зато је председавање Комитетом министара СЕ за Србију јединствена прилика да се представи као европска земља, привржена демократским вредностима. Гаранција за то је њена спремност да испуни своје међународне обавезе, а пре свега према Хашком трибуналу. Ван дер Линден је на крају изразио очекивање да ће нови Парламент и Влада донети земљи стабилност и омогућити напредак.

Председник Дулић је нагласио да се Србија налази пред озбиљним задацима, међу којима су наставак преговора о стабилизацији и придруживању, сарадња са Хашким трибуналом, али да је свакако најтежи задатак решавање статуса Косова и Метохије. Он је пренео став свих посланичких група у Народној скупштини да треба наставити преговоре како би се дошло до обострано прихватљивог решења овог питања.

Дулић се осврнуо и на предстојеће активности Парламента и истакао да је потребно повећати ефикасност и углед Народне скупштине, посебно имајући у виду да нас очекује доношење великог броја закона који ће Србију приближити Европској унији, а што ће допринети и подизању стандарда грађана.

У разговору су учествовали и потпредседници Народне скупштине Божидар Делић, Милутин Мркоњић и Есад Џуџевић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1