1. фебруар 2023. Председник Народне скупштине са високим представником у Босни и Херцеговини

1. фебруар 2023. Председник Народне скупштине са високим представником у Босни и Херцеговини

Среда, 1. фебруар 2023.

Председник Народне скупштине Републике Србије са Кристијаном Шмитом

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић састао се данас са Кристијаном Шмитом, високим представником у Босни и Херцеговини.


Како је током састанка поручио др Орлић, Република Србија придаје велики значај односима са БиХ и опредељена је за развој сарадње у свим областима, посебно када је реч о реализацији најважнијих инфраструктурних пројеката и економској сарадњи. Истакао је да политику мира, стабилности и прогреса за све у региону држава Србија води без изузетка. „То је политика преседника Републике Александра Вучића, а иза исте стоји и наша Народна скупштина, као и Влада Србије“, поручио је др Орлић.

Кристијан Шмит је поздравио успехе које је Република Србија постигла када је реч о економији, оцењујући их као импресиван пример другима. Такође, указао је на значај економске сарадње и повезивања, као снажног корака напред ка европској интеграцији читавог региона. „Најзначајнији напредак долази када радимо заједнички и прогрес који смо ми постигли желимо свима у региону“, поручио је др Орлић. Како је истакао, однос Републике Србије према територијалном интегритету БиХ, односно поштовању Дејтонског споразума, познат је и непромењен. „За нас је ово принципијелно питање – Република Србија суверенитет и територијални интегритет других држава поштује без изузетка, и очекујемо да се исто поштује и када је реч о нашој земљи“, рекао је др Орлић.

Саговорници су се, током разговора о ситуацији у региону, сагласили да је очување мира од пресудног значаја за свеукупни напредак Западног Балкана и представља својеврсну гаранцију младима за будућност.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2