8. децембар 2022. Председник Народне скупштине предао председавање ПС ЦЕС председнику Велике народне скупштине Републике Турске

8. децембар 2022. Председник Народне скупштине предао председавање ПС ЦЕС председнику Велике народне скупштине Републике Турске

Четвртак, 8. децембар 2022.

Председник Народне скупштине предао председавање ПС ЦЕС председнику Велике народне скупштине Републике Турске

Председник Народне скупштине Републике Србије и председник Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње (ПС ЦЕС) др Владимир Орлић прогласио је данас затвореном 60. Генералну скупштину ПС ЦЕС, у чијем раду су учествовали представници парламената свих 13 држава чланица ПС ЦЕС, а којој је по трећи пут домаћин НС РС.


Честитајући и захваљујући учесницима на уложеним напорима да Генерална скупштина ПС ЦЕС протекне у знаку конструктивне сарадње и разговора, др Орлић констатовао је конкретне доприносе остварене у виду усвојених докумената. „Размотрили смо изазове и перспективе сарадње у области пољопривреде након пандемије, улогу парламената у стимулисању страних инвестиција и социјални утицај избегличке кризе у државама чланицама ЦЕС. Све што смо усвојили, од изузетног је значаја за будући рад“, рекао је др Орлић.

Најавио је да ће ПС ЦЕС наставити да се бави значајним темама, с фокусом на улогу парламената у јачању енергетске безбедности и економске сигурности. Закључујући заседање, поновио је опредељеност НС РС за даље интензивирање парламентарне сарадње не само у оквиру ПС ЦЕС, већ и у ширем Црноморском региону. „Унапред се радујем нашем наредном окупљању“, поручио је председник НС РС.

Симболичним чином предаје чекића председнику Велике народне скупштине Републике Турске Мустафи Шентопу, др Орлић предао је и председавање Генералној скупштини ПС ЦЕС Републици Турској, пожелевши наредном домаћину успех у раду и изражавајући уверење да ће искуство председника Шентопа дати значајне резултате по свим важним питањима за Организацију.

Председник Велике Народне скупштине Републике Турске уручио је председнику НС РС почасни орден ПС ЦЕС за лични допринос унапређењу међупарламентарне сарадње у Црноморском региону.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
уторак, 7. фебруар

Цео календар догађаја