20. април 2022. Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио амбасадора Републике Казахстан Мадија Атамкулова

20. април 2022. Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио амбасадора Републике Казахстан Мадија Атамкулова

Среда, 20. април 2022.

Председник Народне скупштине примио амбасадора Републике Казахстан у Републици Србији

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету амбасадора Републике Казахстан Мадија Атамкулова.


Председник Народне скупштине Ивица Дачић пожелео је успешан мандат амбасадору Казахстана који је недавно ступио на дужност и рекао да народе Србије и Казахстана везује искрено пријатељство и да треба да наставимо да га унапређујемо, пре свега јачањем сарадње у областима од заједничког интереса, нарочито економске, али и парламентарне сарадње. Изразио је захвалност посланицима казахстанског парламента који су у оквиру посматрачких мисија Интерпарламентарне уније Заједнице независних држава и Парламентарне скупштине ОДКБ узели учешће у посматрању недавно одржаних избора.

Амбасадор Казахстана Мади Атамкулов истакао је да су политички односи две земље традиционално добри и пријатељски, без отворених питања, као и да обострано изражен интерес за унапређење политичког дијалога на високом и највишем нивоу, као и развој билатералне сарадње. Напоменуо је да ће се током свог мандата залагати за унапређење трговинско-економских веза, за које сматра да имају посебан потенцијал, с обзиром да је Казахстан чланица Евроазијске економске уније са којим Србија има потписан споразум о слободној трговини.

Председник Скупштине рекао је да ће један од приоритета наредног сазива српског парламента бити формирање група пријатељства са другим земљама, између осталог и Казахстаном, те поновио да постоји отворен позив да председник казахстанског Мажилиса дође у посету Србији.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
недеља, 4. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја