11. април 2022. Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио амбасадора Државе Катар у Републици Србији Фариса Румија Ал Наима

11. април 2022. Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио амбасадора Државе Катар у Републици Србији Фариса Румија Ал Наима

Понедељак, 11. април 2022.

Председник Народне скупштине примио амбасадора Државе Катар у Републици Србији

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету амбасадора Државе Катар у Републици Србији Фариса Румија Ал Наима.


Председник Народне скупштине Ивица Дачић пожелео је успешан мандат амбасадору Катара, те истакао да се билатерални односи између две земље развијају узлазном путањом. Изразио је спремност да, без обзира на будућу функцију, настави да доприноси јачању сарадње и пријатељских веза између Катара и Србије, као што је то радио и током мандата на месту председника Скупштине и министра спољних послова. Када је у питању парламентарна сарадња, председник Дачић поновио је да председник парламента Катара има отворен позив да дође у посету, те напоменуо да ће један од првих задатака будућег сазива Скупштине бити и формирање нових посланичких група пријатељства, између осталог и са Катаром.

Амбасадор Фариса Румија Ал Наима се сложио да су билатерални односи добри и да треба радити на њиховом јачању, нарочито кроз директне контакте. Искористио је прилику да председнику Народне скупштине пренесе поздраве председника катарског Саветодавног већа – Шуре Хасана бин Абдуле ал Ганема. Констатовао је да постоје добра искуства у економској сарадњи двеју земаља, али да је она још скромна уз много неискоришћених могућности, изразивши у исто време наду да ће побољшање епидемиолошке ситуације помоћи чешћим контактима пословних људи.


Фото галерија


Видео (1)

Понедељак, 11. април 2022. | састанак председника Народне скупштине са амбасадором Државе Катар 11.04.2022.