8. април 2022. Председник Народне скупштине и амбасадор Швајцарске Конфедерације

8. април 2022. Председник Народне скупштине и амбасадор Швајцарске Конфедерације

Петак, 8. април 2022.

Председник Народне скупштине примио амбасадора Швајцарске Конфедерације

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас у посету амбасадора Швајцарске Конфедерације Урса Шмида.


Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је билатералне односе као врло добре, уз значајан потенцијал за њихово даље унапређење. Истакао је да је позитивно што је присутан интензиван политички дијалог на свим нивоима, те напоменуо да постоји доста простора за унапређење међупарламентарне сарадње, јер она није довољно развијена и не одговара нивоу наших укупних односа.

Амбасадор Шмид сложио се да су односи две земље на веома високом нивоу, али и да постоји потенцијал за даље унапређење контаката у свим областима. Када је економска сарадња у питању, истакао је да је она у последњих неколико година у успону. Председник Дачић је напоменуо да је наш основни циљ да привучемо што већи број швајцарских инвестиција, као и да повећамо робну размену.

Током разговора Шмид је рекао да је 8 представника Швајцарске учествовало у посматрачкој Мисији ОЕБС, која је пратила недавно одржане изборе. Искористио је прилику да похвали рад председника Народне скупштине Ивице Дачића током претходног мандата, као и његову улогу и допринос у међустраначком дијалогу. Истакао је да је за Швајцарску институција парламента веома значајна и да ће у наредном сазиву наставити да подржава рад парламента кроз различите пројекте, као и да планира низ пројеката за подршку локалних скупштина.

Саговорници су такође разговарали о ситуацији у региону и актуелним изазовима са којима се суочава глобална заједница.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2