25. март 2022. Председник Народне скупштине Ивица Дачић састао се са министром туризма Државе Израел Јоелом Развозовом

25. март 2022. Председник Народне скупштине Ивица Дачић састао се са министром туризма Државе Израел Јоелом Развозовом

Петак, 25. март 2022.

Председник Народне скупштине састао се са министром туризма Државе Израел

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са министром туризма Државе Израел Јоелом Развозовом, који борави у посети Београду ради учешћа на Међународном сајму туризма.


Председник Народне скупштине изразио је задовољство сталним напретком политичког дијалога и економске сарадње Србије и Израела. Истакао је да је томе посебно допринело међусобно поштовање и солидарност два народа, који су кроз историју често делили судбину. Председник Скупштине Дачић изразио спремност да допринесе даљем унапређењу билатералних односа, између осталог кроз размену посета и јачање парламентарног дијалога. Изразио је наду да ће се наставити добра комуникација која већ постоји међу различитим телима у парламентима две државе.

Министар туризма Државе Израел Јоел Развозов изразио је захвалност на гостопримству и задовољство што има прилику да посети Србију. Нагласио је да народ и влада Израела остају посвећени очувању и јачању традиционалног пријатељства са Србијом. Истакао је да је Израел заинтересован да унапреди сарадњу у области туризма. Резултати туристичког промета су мањег обима од расположивих туристичких могућности и потенцијала, упркос интересовању израженом код становништва и надлежних органа обе државе за унапређењем сарадње у области туризма. Развозов је изразио наду да ће Споразум између две владе о сарадњи у области туризма, чије се потписивање планира током ове посете, допринети успостављању институционалног оквира за олакшавање и јачање сарадње између појединих партнера у туризму. Најавио је такође да се 8. априла поново успоставља директан лет од Београда до Тел Авива.

Састанку су присуствовали и председници Група пријатељства у Народној скупштини и Кнесету, посланици Владимир Маринковић и Боаз Топоровски.


Фото галерија


Видео (1)

Петак, 25. март 2022. | састанак председника Народне скупштине са министром туризма Израела 25.03.2022.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4