7. септембар 2021. Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву

7. септембар 2021. Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву

Уторак, 7. септембар 2021.

Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву

Председник Народне скупштине Ивица Дачића сазвао је, на захтев 237 народних посланика, Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву за уторак, 7. септембар 2021. године, са почетком у 10.00 часова.


Пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Енис Имамовић, Розалија Екрес, Самир Тандир, др Муамер Бачевац, Стефан Кркобабић, Ђорђе Милићевић и Угљеша Мрдић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Дневни ред седнице одређен је у захтеву 237 народних посланика:

 1. Предлог закона о заштити потрошача, који је поднела Влада;
 2. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Мароко о сарадњи у области одбране, који је поднела Влада;
 3. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о оснивању и условима делатности културно-информативних центара, који је поднела Влада;
 4. Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 2070 (2020) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије за пројектни зајам - Студентско становање, који је поднела Влада;
 5. Предлог закона о потврђивању Амандмана на Монтреалски протокол о супстанцама које оштећују озонски омотач, који је поднела Влада;
 6. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Савезне Републике Немачке о сарадњи у области одбране, који је поднела Влада;
 7. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Кабинета министара Украјине о изменама Споразума између Владе Републике Србије и Кабинета министара Украјине о укидању виза за њихове држављане, који је поднела Влада;
 8. Предлог одлуке о избору вицегувернера Народне банке Србије, који је поднела гувернер Народне банке Србије;
 9. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група „Александар Вучић - за нашу децу“ и
 10. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група „Александар Вучић - за нашу децу“.
Народна скупштина прихватили је предлог народног посланика др Александра Мартиновића да се обави заједнички јединствени претрес о тачкама 2, 3, 4, 5, 6. и 7, и заједнички јединствени претрес о тачкама 8, 9. и 10.

Народна скупштина водила је и закључила расправу у начелу о првој тачки дневног реда, о Предлогу закона о заштити потрошача, који је образложила министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

Другог дана рада, 8. септембра, Народна скупштина обавила је заједнички јединствени претрес о тачкама 2. до 7. дневног реда седнице.

Предлоге закона, у име предлагача, образлагала је министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић.

Трећег дана рада, 9. септембра, пре преласка на рад по дневном реду, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици, Шаип Камбери, Милија Милетић, Јелена Михаиловић, Стефан Кркобабић и Александар Марковић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина започела је заједнички јединствени претрес о тачкама 8, 9. и 10, односно о Предлогу одлуке о избору вицегувернера Народне банке Србије, који је поднела гувернер Народне банке Србије и о два предлога одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, које је поднела Посланичка група „Александар Вучић - за нашу децу“.

Седници је присуствовала и образложила тачку 8. гувернерка Народне банке Србије др Јоргованка Табаковић.

У наставку рада, народни посланици су обавили претрес у појединостима о Предлогу закона о заштити потрошача.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, председник Народне скупштине Ивица Дачић, одредио је четвртак, 9. септембар 2021. године, са почетком у 17.20 часова као Дан за гласање о тачкама дневног реда Једанаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву.


Дан за гласање


У дану за гласање, 9. септембра 2021. године, Народна скупштина усвојила је Предлог закона о заштити потрошача, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Мароко о сарадњи у области одбране, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о оснивању и условима делатности културно-информативних центара, Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму ЛД 2070 (2020) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије за пројектни зајам - Студентско становање, Предлог закона о потврђивању Амандмана на Монтреалском протоколу о супстанцама које оштећују озонски омотач, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Савезне Републике Немачке о сарадњи у области одбране и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Кабинета министара Украјине о изменама Споразума између Владе Републике Србије и Кабинета министара Украјине о укидању виза за њихове држављане.

Народна скупштина је за вицегувернера Народне банке Србије изабрала др Ану Ивковић, а председник Народне скупштине јој је у име народних посланика и у своје име честитао на избору и пожелео успех у раду.

У наставку гласања, народни посланици усвојили су и предлоге одлука о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група „Александар Вучић - за нашу децу“.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о заштити потрошача

2. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Мароко о сарадњи у области одбране

3. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о оснивању и условима делатности културно-информативних центара

4. Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 2070 (2020) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије за пројектни зајам - Студентско становање

5. Предлог закона о потврђивању Амандмана на Монтреалски протокол о супстанцама које оштећују озонски омотач

6. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Савезне Републике Немачке о сарадњи у области одбране

7. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Кабинета министара Украјине о изменама Споразума између Владе Републике Србије и Кабинета министара Украјине о укидању виза за њихове држављане

8. Предлог одлуке о избору вицегувернера Народне банке Србије

9. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (АВ-ЗНД)

10. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (АВ-ЗНД)

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивала о тачкама дневног реда седнице, председник Народне скупштине Ивица Дачић закључио је Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву.


Видео (12)

Уторак, 7. септембар 2021. | Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 07.09.2021.(I)

Уторак, 7. септембар 2021. | Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 07.09.2021.(II)

Уторак, 7. септембар 2021. | Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 07.09.2021.(III)

Уторак, 7. септембар 2021. | Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 07.09.2021.(IV)

Среда, 8. септембар 2021. | наставак Једанаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 08.09.2021.(I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 7


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
недеља, 4. јун
 • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја