Народна скупштина

 • Петак, 10. септембар 2021.

  24. седница Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

  На седници Одбор, одржаној 10. септембра, размотрене су Основе за закључивање Протокола између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о уношењу измена у Споразум између Савезне владе Савезне Републике Југославије и Владе Руске Федерације о сарадњи у изградњи гасовода на територији Савезне Републике Југославије од 11. априла 1996. године и текста Протокола између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о уношењу измена у Споразум између Савезне владе Савезне Републике Југославије и Владе Руске Федерације о сарадњи у изградњи гасовода на територији Савезне Републике Југославије од 11. априла 1996. године, ради давања сагласности за привремену примену Споразума до ступања на снагу, коју је поднела Влада.

 • Петак, 10. септембар 2021.

  14. седницa Oдбора за одбрану и унутрашње послове

  На седници Одбора за одбрану и унутрашње послове, одржаној 10. септембра, чланови Одбора размотрили су Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Кипар о сарадњи у области заштите од катастрофа, који је поднела Влада. Предлог закона образложио је представник Министарства унутрашњих послова Драган Петровић.

 • Четвртак, 9. септембар 2021.

  Обраћање председника Народне скупштине Ивице Дачића на конференцији: Памтимо и стојимо уз САД

  Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић обратиће се конференцији: „Памтимо и стојимо уз САД“, у петак, 10. септембра, са почетком у 10. 35 часова.

 • Четвртак, 9. септембар 2021.

  Састанак потпредседника Народне скупштине др Владимира Орлића са потпредседницом Парламента Пољске Малгожатом Госјевском

  Потпредседник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић састао се у присуству Посланичке групе пријатељства са Пољском са потпредседницом Парламента Пољске Малгожатом Госјевском.

 • Четвртак, 9. септембар 2021.

  Учешће Жарка Обрадовића и Јустине Пупин Кошћал на Интерпарламентарној конференцији о заједничкој спољној и безбедносној политици и заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици

  Проф др. Жарко Обрадовић, председник Одбора за спољне послове и Јустина Пупин Кошћал, члан Одбора за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине Републике Србије, учествовали су на Интерпарламентарној конференцији о заједничкој спољној и безбедносној политици и заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици, која је у оквиру парламентарне димензије председавања Словеније Саветом Европске уније, одржана 9. септембра 2021. године.

 • Четвртак, 9. септембар 2021.

  37. седницa Oдбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања

  На седници одржаној 9. септембра, чланови Одбора за административно- буџетска и мандатно-имунитетска питања размотрили су захтев потпредседнице Владе и министарке културе и информисање Маје Гојковић и дали позитивно мишљење за обављање друге јавне функције.

 • Четвртак, 9. септембар 2021.

  14. седница Одбора за заштиту животне средине

  На седници, одржаној 9. септембра, чланови Одбора за заштиту животне средине размотрили су Предлог закона о потврђивању Одлуке 2014/2 о измени Анекса I Конвенције о прекограничним ефектима индустријских удеса, који је поднела Влада.

 • Четвртак, 9. септембар 2021.

  23. седница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

  На седници, од 9 септембра, чланови Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику размотрили су Предлог закона о заштити потрошача у појединостима, који је поднела Влада, у појединостима.

 • Четвртак, 9. септембар 2021.

  58. седница Одбора за уставна питања и законодавство

  Чланови Одбора за уставна питања и законодавство одржали су 9. септембра седницу, на којој су размотрили у појединостима Предлог закона о заштити потрошача.

 • Среда, 8. септембар 2021.

  Учешће председника Народне скупштине Ивице Дачића на конференцији у организацији Интерпарламентарне уније

  Председник Народне скупштине Ивица Дачић, учествује на Петој светској конференцији председника парламенатана, у организацији Интерпарламентарне уније, од 7. до 9. септембра 2021. године у Бечу, Аустрија.

 • Среда, 8. септембар 2021.

  Потпредседник Народне скупштине др Владимир Орлић примио делегацију Парламента Литваније

  Потпредседник Народне скупштине др Владимир Орлић разговарао је данас са делегацијом Групе за међупарламентарне односе са земљама Западног Балкана Парламента Литваније, која борави у званичној посети Србији, а коју предводи заменик шефа ове Групе Аудрониус Ажубалис.

 • Среда, 8. септембар 2021.

  Подршка Литваније процесу европских интеграција Србије

  У Дому Народне скупштине одржан је састанак председнице и чланова Одбора за европске интеграције са делегацијом Групе за Међупарламентарне односе са земљама Западног Балкана Парламента Литваније.

 • Среда, 8. септембар 2021.

  Чланови Посланичке групе пријатељства са Литванијом разговарали са делегацијом парламента Литваније

  Чланови Посланичке групе пријатељства са Литванијом, на челу са Илијом Матејићем, разговарали су са делегацијом Групе за међупарламентарне односе са земљама Западног Балкана Парламента Републике Литваније, којa борави у званичној посети Републици Србији.

 • Среда, 8. септембар 2021.

  Састанак председника и чланова Одбора за спољне послове са делегацијом Парламента Литваније

  У Дому Народне скупштине одржан је састанак председника и чланова Одбора за спољне послове са делегацијом Групе за Међупарламентарне односе са земљама Западног Балкана Парламента Литваније.

 • Среда, 8. септембар 2021.

  24. седница Одбора за културу и информисање

  На седници Одбора за културу и информисање, одржаној 8. септембра 2021. године, размотрени су, у начелу, Предлог закона о очувању културног и историјског наслеђа Светог манастира Хиландар и Предлог закона о употреби српског језика у јавном животу и заштити и очувању ћириличког писма, које је поднела Влада.

 • Среда, 8. септембар 2021.

  Десета седница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва

  На седници Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва одржаној 8. септембра 2021. године, чланови Одбора су разматрали Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Савезне Немачке о ратним меморијалима и Информацију о раду Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за период од 1. априла до 30. јуна 2021. године.

 • Среда, 8. септембар 2021.

  14. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

  Чланови Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације одржали су 8. септембра 2021. године седницу, на којој су размотрили Основе за вођење преговора и закључивање Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Босне и Херцеговине о начину финансирања и израде пројектно-техничке документације, вођење управних поступака за процену утицаја на животну средину, издавање локацијских услова, сагласности и грађевинске дозволе за Пројекат "Хидротехнички и багерски радови на уређењу критичног сектора за пловидбу - Ушће Дрине и Саве" и Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Босне и Херцеговине о начину финансирања и израде пројектно-техничке документације, вођење управних поступака за процену утицаја на животну средину, издавање локацијских услова, сагласности и грађевинске дозволе за Пројекат "Хидротехнички и багерски радови нa уређењу критичног сектора за пловидбу - Ушће Дрине и Саве", ради давања сагласности за привремену примену Споразума до његовог ступања на снагу, који је поднела Влада.

 • Уторак, 7. септембар 2021.

  Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву

  Председник Народне скупштине Ивица Дачића сазвао је, на захтев 237 народних посланика, Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву за уторак, 7. септембар 2021. године, са почетком у 10.00 часова.

 • Уторак, 7. септембар 2021.

  57. седница Одбора за уставна питања и законодавство

  Чланови Одбора за уставна питања и законодавство одржали су 7. септембра 2021. године седницу, на којој су донели одлуке о организовању Осмог, Деветог, Десетог и Једанаестог јавног слушања на тему: „Промене Устава Републике Србије у области правосуђа“.

 • Уторак, 7. септембар 2021.

  13. седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

  Чланови Одбора за одбрану и унутрашње послове су на седници, одржаној 7. септембра 2021. године, размотрили и прихватили Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Мароко о сарадњи у области одбране и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Савезне Републике Немачке о сарадњи у области одбране, које је поднела Влада.

Будите у току