6. мај 2015. Председница Народне скупштине састала се са емиром шеиком Сабах ал-Ахмад ал-Сабахом

6. мај 2015. Председница Народне скупштине састала се са емиром шеиком Сабах ал-Ахмад ал-Сабахом

Среда, 6. мај 2015.

Председница Народне скупштине састала се са емиром шеиком Сабах ал-Ахмад ал-Сабахом

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, која борави у званичној посети Кувајту, састала се данас са емиром шеиком Сабах ал-Ахмад ал-Сабахом.


На састанку је истакнуто да су односи Србије и Кувајта традиционално добри и пријатељски и да постоји обостран интерес да се сарадња и даље унапређује у свим областима.

Гојковић је нагласила да између две државе постоји дуга историји добрих дипломатских односа и изразила уверење да ће ова посета Кувајту допринети унапређењу и интензивирању тих односа.

Гојковић је рекла да очекује да ће ова посета додатно отворити врата сарадње, као и да ће уследити и сусрети других највиших званичника Србије и Кувајта.

Председница Народне скупштине захвалила се емиру на помоћи Кувајта Србији током поплава, које су у мају прошле године погодиле нашу земљу и навела да Србија обнавља уништену инфраструктуру и уз помоћ пријатеља као што је и Кувајт. Гојковић је честитала емиру шеику Сабах ал-Ахмад ал-Сабаху на заслуженом признању „хуманитарни лидер“ које је добио од Уједињених нација.

Шеик Сабах ал-Ахмад ал-Сабах је изразио задовољство због сусрета са председницом Народне скупштине Републике Србије и уверење да ће њена посета дати позитивне резултате у односима две државе.

Подсећајући на дугу историју односа, емир је рекао да између две државе постоји велико поверење и дугогодишњи пријатељски односи.

Гојковић је разговарала и са премијером Кувајта шеиком Џабер ал-Мубарак ал-Сабахом, а посетила је и кувајтско Друштво црвеног полумесеца, које је учествовало у помоћи Србији током поплава.

Гојковић се јуче, када је започела посету Кувајту, састала са председником Народне скупштине Државе Кувајт Марзук Али ал-Ганимом, на чији позив је и посетила Кувајт.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31