5. мај 2015. Председница Народне скупштине састала се са председником Народне скупштине Кувајта

5. мај 2015. Председница Народне скупштине састала се са председником Народне скупштине Кувајта

Уторак, 5. мај 2015.

Председница Народне скупштине састала се са председником Народне скупштине Кувајта

Председница Народне скупштине Маја Гојковић, која борави у званичној посети Кувајту, састала се са председником Народне скупштине Државе Кувајт Марзук Али ал-Ганимом, а на састанку је истакнуто да су односи две земље добри и традиционално пријатељски, као и да има простора да се даље развијају на свим нивоима - парламентарном, привредном и културном.


Гојковић је истакла да има простора и жеље за унапређење већ добрих односа две земље, као и да је Србија заинтересована за интензивирање сарадње како између два парламента, чему доприносе контакти представника два народа, тако и за развијање економских односа.

Председница Народне скупштине нагласила је да је Србија посвећена реформама и да је Парламент у протеклих годину дана донео 200 закона, међу којима су многи реформски, попут закона о раду, приватизацији, планирању и изградњи, чији је циљ да побољша амбијент за улагања и привуче стране инвестиције.

Гојковић је навела да је ово прва посета председника Скупштине Србије Кувајту и позвала председника Народне скупштине Кувајта Марзук Али ал- Ганима да дође у посету Србији.

Марзук Али ал-Ганим рекао је да су односи Србије и Кувајта јако добри и изразио наду да ће након посете председнице Скупштине Србије бити још чвршћи. Он је указао на дугу историју дипломатских односа и њихов значај и подсетио да су управо куле, које су симбол Кувајта, дело српских градитеља.

Гојковић ће сутра, другог дана званичне посете Кувајту, разговарати са емиром шеиком Сабах ал-Ахмед ал-Сабахом и премијером Кувајта шеиком Дзебар ал-Мубарак ал-Сабахом.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
петак, 8. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја