Уторак, 2. децембар 2014.

Председница Народне скупштине сазвала Девету седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Председница Народне Скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Девету седницу редовног заседања за четвртак, 4. децембра са почетком у 10 сати, на којој ће бити девет тачака дневног реда, међу којима је Предлог закона о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи, који је поднела Влада.


Пред посланицима ће бити Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат хитне санације од поплава) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој и Предлог закона о потврђивању Уговора о гаранцији (Пројекат – Прелазак са аналогног на дигитални сигнал) између Републике Србије и Европске банке за обнову и развој, које је поднела Влада Србије.

На дневном реду биће Предлог закона о потврђивању Европске конвенције о заштити аудиовизуелног наслеђа и Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи између Републике Србије и Свете столице у области високог образовања, које је поднела Влада.

Посланици Народне скупштине разматраће Предлог одлуке о правилима о спровођењу јавног конкурса за избор кандидата за чланове Програмског савета Јавне медијске установе ''Радио-телевизија Србије'', који је поднела група од 13 народних посланика и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка.

На дневном реду биће и Предлог одлуке о избору члана Савета гувернера Народне банке Републике Србије, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, као и Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднела Маја Гојковић, председник Народне скупштине.

Седница ће се одржати у Великој сали Дома Народне скупштине Републике Србије у Београду, Трг Николе Пашића број 13.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2